ETNO MUZIKA MORA JOŠ VIŠE DA SE PROMOVIŠE: Siniša Mali se sastao sa Marijom i Marinom Gobović (FOTO) (VIDEO)

Gradonačelnik je naznačio da su se Sestre Gobović uvek rado odazivale pozivim grada za nastupe na različitim kulturnim i humanitarnim manifestacijama

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru istaknute muzičke umetnice Mariju i Marinu Gobović, poznate pod umetničkim imenom Sestre Gobović. Prilikom tog sastanka, gradonačelnik je istakao da je dužnost Grada Beograda da podrži umetnički doprinos samostalnih umetnika.

Sastanku je prisustvovala i sekretarka za privredu Tijana Maljković.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je naznačio da su se Sestre Gobović uvek rado odazivale pozivim grada za nastupe na različitim kulturnim i humanitarnim manifestacijama.

- Upravo zbog toga, odlučili smo da unapredimo saradnju i promovišemo etno-muziku, koja je izuzetno značajna za Srbiju. To je deo naše istorije i tradicije po kojoj smo prepoznatljivi u svetu. Želimo da promovišemo tu vrstu muziku naročito među decom, koja izuzetno dobro reaguju na Sestre Gobović, budući da je njihov umetnički rad spoj etno i modernog zvuka - rekao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Na sastanku je dogovorena i skorija saradnja na manifestacijama koje organizuje Grad Beograd, kao što je obeležavanje Dana žena 8. marta, uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA