LEGENDU SRBIJE SU PRE TAČNO 15 GODINA IZMASAKRIRALI: A razlog je monstruozan - MISLILI SU DA JE ROM! (FOTO) (VIDEO)

Maksimović je ubrzo upao u komu, da bi 4. februara 2001. godine preminuo, a počinioci ovog gnusnog zločina nikada nisu pronađeni i procesuirani

  • 26

Prošlo je 15 godina od dana kada je legendarni srpski glumac Dragan Maksimović podlegao povredama koje je zadobio kada su ga u novembru 2000. godine na Zelenom vencu krvnički napali huligani koji su povezivani sa FK Rad sa "pretpostavkom" da je Rom!

"UBIJ CIGANINA": Pre 15 godina ZVERI su ubile legendarnog srpskog glumca JER IM JE LIČIO NA ROMA! (VIDEO)

Maksimović je ubrzo upao u komu, da bi 04. februara 2001. godine tragično preminuo, a počinioci ovog gnusnog zločina nikada nisu pronađeni i procesuirani.

Na mestu napada danas se nalazi spomen ploča, koja je postavljena na inicijativu reditelja Gorana Markovića 18. novembra 2006. godine. Međutim, i ona je ubrzo demolirana neofašističkim simbolima.

Printskrin: Youtube / bozans Printskrin: Youtube / bozans

PRONAĐITE UBICE MOG DRUGA: Apel Mikija Manojlovića, 14 godina posle monstruoznog zločina

Dragan je rođen je u Podujevu, 7. februara 1949. godine. Tokom svoje plodotvorne karijere duge 25 godina, odigrao je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga.

Debitovao je u Narodnom pozorištu u Beogradu ulogom Vojnika u predstavi "Majka Hrabrost i njena deca", 1971. godine.

Za tri decenije na scenama ovog teatra ostvario je zapažene uloge u predstavama "Sarajevski atentat" (Nedeljko Čabrinović), "Mandragola" (Fra Bepo), "Britanik" (Neron), "Lenjin, Staljin, Trocki" (Genrih Grigorijevič Jagoda), "Kosovska hronika" (Avdula), "Ribarske svađe" (Bepo), "Poslednja potera za zlatom" (Cager), "Kraj partije" (Ham), "Mesec dana na selu" (Ignjatije Ilič Spigeljski), "Suđenje gospođi Bovari" (Senar), "Dugo putovanje u noć" (Edmund Tajron), "Maksim Crnojević" (Dužde od Mletaka).

Odigrao je zapažene uloge u filmovima “Poslednji krug u Monci”, “Lepa sela lepo gore”, “Mi nismo anđeli”, “Rane”, “Crni bombarder”, “Stršljen”, “Otpisani i Priče iz radionice”, ali je svoju najbolju ulogu ostvario u liku Mise u kultnom ostvarenju “Petrijin venac”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA