Sve nekategorisane ulice na opštini Voždovac će biti alsfaltirane! (FOTO)

- Ceo podavalski deo bio je proteklih godina veoma zapostavljen. Uz izgradnju uređaja za preradu otpadnih voda u Pinosavi i Belom Potoku popravićemo kvalitet života stanovnika podavalskih naselja - rekao je Aleksandar Savić, predsednik opštine Voždovac

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, obišli su danas radove na rekonstrukciji Ulice druga nova u naselju Pinosava.

Prema Vesićevim rečima, dužina ulice je 1,4 kilometara, širina šest metara, a posao će biti završen do 10. februara.

- Trudimo se da kao grad što više novca ulažemo u prigradske opštine, što nije bila praksa prošlih vlasti i to građani mogu da vide. Raspisali smo tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, za šta smo izdvojili 150 miliona dinara, a kada se ono izgradi, počećemo s priključivanjem na kanalizaciju. Stanovnicima ovog kraja obezbedili smo plaćanje na 60 rata, po hiljadu dinara mesečno, čime ćemo istovremeno ispraviti nepravdu iz ranijeg perioda, kada im je za taj posao tražen veliki novac - rekao je Vesić.

On je podsetio na činjenicu da na teritoriji opštine Voždovac ima 12.000 kilometara nekategorisanih puteva, od čega je svega 3,5 hiljada kilometara pod asfaltom.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ove godine grad je za puteve na Voždovcu zdravlja u Jajincima, koji će pružiti uslugu za 50.000 stanovnika podavalskih naselja koji danas putuju i do 27 kilometara da bi dobili osnovnu zdravstvenu zaštitu. Pripremili smo i kanalizaciju u Maloj utrini, radovi su u toku i na sistem će biti priključeno više od 300 kuća, a tu su i mnogi drugi projekti za ovu opštinu. Na taj način pokazujemo da ulažemo u ovaj kraj koji ima mnogo problema, ali mi ćemo uložiti u svako selo i rešavati problem za problemom. Svi znamo da ne može sve odjednom, ali ako ovako nastavimo, svima će biti bolje i zajedno ćemo rešiti većinu problema stanovnika ovog kraja - istakao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Aleksandar Savić rekao je da je ova opština obezbedila asfaltiranje 50 nekategorisanih puteva na sovjoj teritoriji, za šta je izdvojeno 100 miliona dinara.

- Ceo podavalski deo bio je proteklih godina veoma zapostavljen. Za mesec dana krenućemo u izgradnju jelezovačkog kolektora u vrednosti oko 100 miliona dinara, čime se stiču uslovi da se veliki deo Jajinaca i sela Kumodraž priključi na kanalizacionu mrežu, a u međuvremenu smo proširili neke linije gradskog prevoza u podavalskim naseljima. Rekonstruisana je i tamošnja osnovna škola koja je bila oštećena u prošlogodišnjim poplavama. Uz izgradnju uređaja za preradu otpadnih voda u Pinosavi i Belom Potoku popravićemo kvalitet života stanovnika podavalskih naselja - rekao je Savić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pARAĆINAc

    5. februar 2016 | 16:25

    Vozim Kipera i posao mi je isto da vozim asfalt.. pitanje gde su jos 10cm asfalta odozgore.. gledam ove slike i pitam se ko krade milione

  • Pinosavka

    5. februar 2016 | 13:11

    Ooo,konacno neko i nas da pogleda i uradi se nesto!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA