DOŠLI SU IZDALEKA, A OVAKO VOLE BEOGRAD I SRBIJU SVOJIM MALIM SRCIMA: Crteži dece-migranata nateraće vam suze na oči (FOTO)

Crtajući dres reprezentacije Srbije, volontere koji ih dočekuju zagrljajima, ispisujući reči "volim kamp", deca-migranti pokazuju zahvalnost Beogradu, gradu velikog srca

  • 9

U jednoj od 17 stambenih jedinica i neuslovnih baraka Preduzeća "Ivan Milutinović (PIM) Krnjača" nalazi se Privremeni centar za smeštaj tražilaca azila.

Pored "domaćih" izbeglica, ovde je trenutno smešteno 126 emigranata iz Sirije, Avganistana, Iraka, Eritreje, Somalije, Pakistana...

AZILANTI KOJE ODBIJE EU NE MOGU DA BUDU VRAĆENI U SRBIJU: Odluka Evropske komisije

Svi oni se nadaju da će ih balkanska ruta na kojoj se nalaze odvesti pravo u bolje živote, a da će rat koji su ostavili za sobom biti samo ružan san.

Međutim, njihova deca za sobom ostavljaju crteže, kao najbolji pokazatelj patnje i strahota koje su mališani preživeli u jeku rata.

Foto: Facebook/NVO Odbrani i podrzi Foto: Facebook/NVO Odbrani i podrzi

Da im je država u srcu, pokazuju zastave koje dominiraju na zidovima centra. Njih prate naslovi "Oslobodi Siriju", "Gana", "Somalija", "kuća ljubavi".

(VIDEO) MIGRANTI SLUŠAJU SANDRU AFRIKU: Posetili smo centar za azilante u Krnjači, pogledajte koje još pevačice najviše vole da slušaju

Foto: Facebook/NVO Odbrani i podrzi Foto: Facebook/NVO Odbrani i podrzi

Deca azilanti crtajući dres reprezentacije Srbije, volontere koji ih dočekuju u zagrljaju, ispisujući reči "volim kamp" i izjave dobrodošlice, pokazuju zahvalnost Beogradu, gradu velikog srca.

Foto: Facebook/NVO Odbrani i podrzi Foto: Facebook/NVO Odbrani i podrzi

Uvek prisutna tema je i ljubav. Iskrena ljubav, Prolazna ljubav. Izgubljena ljubav...

TUŽAN POČETAK NOVE GODINE: Dečak (2) se utopio kad je ispao iz natrpanog gumenog čamca

Naša redakcija se nada da će je ova napaćena deca imati što više u životu, a šta im vi želite možete nam napisati u komentarima.

(S. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpskibek

    9. februar 2016 | 10:07

    Ne tera mi suze na oci uopste..pisite o nasoj sirotinji o domovima u kojima nema elementarnih uslova za zivot..puna je srbija takvih.

  • zeka

    9. februar 2016 | 15:27

    Da se ne zaboravi ,u Srbiji na hiljade dece krene svako jutro u skolu gladno, i kada se vrate kuci opet nemaju,a kamoli i za jednu uzinu ,to meni tera suze na oci, deca su nam gladna i zeljna svega, u kakve ljude oni izrastaju i kakvo misljenje ce oni u buduce imati o zemlji u kojoj odrastaju?

  • Sead

    9. februar 2016 | 12:45

    Kada su izbeglice dolazile u Srbiju niko nije mario u belom setu za to.Zao mi je dece a ostali su trebali pružiti otpor teroristi a i ići kod Amerikanac i onih koji su im uništili zemlje i opljackali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA