Nastavljeno uređenje beogradskih pijaca u okviru akcije "MOJA PIJACA" (FOTO) (VIDEO)

Na cvetnoj pijaci TC „Krnjača“ izvršeno je generalno čišćenje i pranje, kao i dezinfekcija, koja se izvodi u skladu sa godišnjim programom održavanja pijaca

  • 3

Čišćenje se obavlja antibakterijskim sredstvima kako bi se zakupcima obezbedili bolji uslovi za rad, a kupcima nesmetana i prijatnija kupovina.

Akciji generalnog čišćenja, pranja i dezinfekcije, prisustvovao je Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace“, koji je tom prilikom istakao - Pranje i čišćenje pijaca spada u jedan od najznačajnijih preduslova dobre higijenske prakse. Dezinfekcija se obavlja jednom mesečno i podrazumeva tretiranje pijačnog platoa i zatvorenog prostora pijace, sredstvima koje služe za uništenje prouzrokovača bolesti cveća, odnosno bakterija, virusa i gljivica. Preduzeće će nastaviti da radi na poboljšalju higijene na pijacama, kao i da se održavanje pijaca podigne na viši nivo.

Foto: Promo Foto: Promo

Tokom prethodne nedelje završena je i zamena 45 rashladnih vitrina na pijaci TC „Novi Beograd“, a rekonstrukcija pijace se očekuje krajem tekuće godine.

U toku je faza izrade idejnog projekta, a nakon toga sledi izrada glavnog projekta.

O stanju pijace i planovima, direktor Ivan Sočo je rekao - Oprema, koja je zatečena na Gradskim pijacama je trenutno u lošem stanju, ali svi rezultati rada rukovodstva preduzeća ukazuju na to da ćemo dovesti opremu i objekte u zavidno stanje, odnosno u stanje koje građani Beograda zaslužuju da imaju na svojim omiljenim mestima za kupovinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    12. februar 2016 | 14:25

    Hm,hmm...spolja gladac,a unutra jadac...prpisi o kvalitetu roba,propisi o kalibrazi roba,tezini,zabrana pakovanja " na sulundar bez kalibraze".. gmo i tako to !!!

  • sofija krnjaca

    13. februar 2016 | 14:37

    pijaca cvetna nalazi se pored kanala u kojem se prazne septicke jame leva strana nema kanaluzaciju plivamo u vodu i fekalije koje su to lazi od ovog gospidina.kako su prali pijacu gde idd ta prlhava voda gde su toaleti i gde se prazne nego okolo na piljani i u kanalu

  • Ivan

    12. februar 2016 | 18:41

    Sto ne srede pijacu u Zemunu u ugrinovackoj ulici na kraju prreko puta nove poste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA