VAŽNO: Sutra - POSLEDNJI DAN za plaćanje POREZA NA IMOVINU!

Najkasnije još sutra možete izmiriti svoje obaveze oko poreza na imovinu kako biste izbegli da budete kažnjeni, saopštili su iz Uprave javnih prihoda

  • 5

Građani, preduzetnici i pravna lica u obavezi su da prvu ratu poreza na imovinu uplate zaključno sa 17. februarom, potvrdjeno je Tanjugu u Upravi javnih prihoda Grada Beograda.

Prva rata, podsećanja radi, plaća se akontaciono, u visini poslednje, četvrte rate iz 2015. godine.

- Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja, a za sve informacije se mogu obratiti našim nadležnim odeljenjima - navode u Upravi dodajući da je prijem stranaka radnim danima od 8 do 14 časova, izuzev srede kada stranke mogu doći do 20 sati.

Porez na imovinu se plaća u četiri rate do 15. u mesecu - februaru, maju, avgustu i novembru. Ove godine, rok za uplatu prve rate pomeren je zbog Dana državnosti, pa ističe 17. februara.

Porez na imovinu prikupljaju lokalne samouprave koje će rešenja za porez u ovoj godini početi da uručuju od maja.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanchy

    17. februar 2016 | 00:18

    Zasto tako malo komentara?Jesmo li toliko oguglali na bezobrazluk drzavnih organa pa vise ne reagujemo..neka oni meni akontaciono uplate platu pa cu ja akontaciono da platim porez..sramota..zar je tako tesko poslati uplatnice u januaru..o cemu se ovde radi?

  • Milic

    16. februar 2016 | 17:27

    A placanje na oruzije koje legalno posedujemo pa nesmemo ni da plasimo lopove i ubice jer ih uznemiravamo i sledi nam kazna i zatvor. Dokle da to placamo??

  • DIVNA

    16. februar 2016 | 17:27

    ODLIČNO! U subotu sam dobila uplatnicu, u međuvremenu pošte, banke i ostala uplatna mesta nisu radila, a poslednji dan za uplatu je sutra. Da li neko baš želi da nas kažnjava?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA