MLADI SU NAJVAŽNIJI: Izdvojeno 100.000 evra za pomoć talentima

- Mladi predstavljaju najvažniji resurs svakog društva koji doprinosi napretku zbog čega njima treba posvetiti posebnu pažnju jer ulažući u njih, ulažemo u svoju budućnost - rekla je zamenica predsednika Skupštine grada, Andrea Radulović

  • 0

Početkom godine počela je da radi Fondacija za mlade talente, koju je osnovao Grad Beograd s ciljem da pomogne izuzetno nadarenim mladim učenicima i studentima. U arpilu mesecu, po prvi put će biti raspisan konkurs za dodelu namenskih sredstava ove fondacije.

 

- Pomoć od 100.000 evra koju je grad izdvojio značajn je podsticaj radu Fondacije za mlade talente, a svojim rezultatima pokazaće na najbolji način zahvalnost svom gradu. Beograd će pokazati svima da je grad mladih talenata, koji dobijaju podršku od ovog grada - rekla je zamenica predsednika Skupštine grada, Andrea Radulović.

 

Radulovićeva je dodala i da mladi predstavljaju najvažniji resurs svakog društva, koji doprinosi napretku zbog čega njima treba posvetiti posebnu pažnju jer ulažući u njih ulažemo u svoju budućnost.

 

Govoreći o mladim talentima u gradu Beograd, zamenica predsednika Skupštine grada osvrnula se na nedavne susrete s učenicima Sportske i Matematičke gimnazije.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

- Iz razgovora s njima saznala sam koje su potrebe mladih i talentovanih učenika u Beogradu kao i to na koji način možemo pomoći. Usavršavanja u zemlji i inostranstvu, kroz učešće na raznim seminarima su veoma značajan deo njihovog napredovanja zbog čega planiramo upravo na taj način da im pomognemo i omogućimo da postižu najbolje rezultate. Pored toga, redovna učešća na takmičenjima iz različitih oblasti na najbolji način pokazuju stepen napretka koji oni ostvaruju tokom svog školovanja - rekla je Radulovićeva, i dodala i da su učenici ovih škola bili veoma zainteresovani za konkurs Fondacije i izrazili svoju zahvalnost na interesovanju koje grad Beograd iskazuje za mlade.

 

Skupština grada Beograda, kroz inicijativu odborničke grupe Srpske napredne stranke, došla je do sistemskog rešenja za pružanje pomoći talentovanim pojedincima. Dosadašnja praksa je pokazala da je ovakav način finansiranja talentovanih učenika i studenata potreban kako bi mladi doili podršku od grada i uvideli da se mogu osloniti na tu pomoć.

 

- Želja svih nas na čelu grada Beograda je da pomognemo mladim talentima i damo im podsticaj da napreduju ali isto tako i da im pošaljemo poruku da je važno znanje podeliti s drugima. Uključivanje talentovanih učenika i studenata u programe Fondacije, potrudićemo se da na brojni način podstičemo stvaralaštvo, naučno usavršavanje i sportski duh kod mladih - zaključila je Radulovićeva.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA