NOVA RADNA STANICA ZA MAGNETNU REZONANCU: Uručena donacija američke vojske Kliničkom centru Srbije! (FOTO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je donacija odličan primer plodne saradnje dve države, navodeći da će pacijenti sada dva puta manje čekati na opis snimaka

  • 8

U Kliničkom centru danas je, u prisustvu ambasadora SAD Kajla Skota i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, zvanično puštena u rad nova radna stanica za magnetnu rezonancu, donacija američke vojske, zahvaljujući kojoj će pacijenti ubuduće dva puta brže nego do sada dobijati rezultate dijagnostike.

SRBIJA JE DOBILA NOVOG AMBASADORA SAD! Kajl R. Skot predao akreditive Tomislavu Nikoliću (FOTO)

Radna stanica vredna je 100.000 dolara, a taj iznos obezbedila je Evropska komanda američke vojske.

Američki ambasador rekao je da je veoma zadovoljan što vidi opremu koja je donirana Centru, a koja će udvostručiti mogućnosti za dijagnostiku najboljom opremom i najnovijom tehnologijom.

- Nama je veliko zadavoljstvo da vidimo dobre doktore koje imate, koji će raditi sa novom opremom za budućnost Srbije. Zahvalan sam i Evropskoj komandi koja je obezbedila sredstva - rekao je ambasador novinarima.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je donacija odličan primer plodne saradnje dve države, navodeći da će pacijenti sada dva puta manje čekati na opis snimaka.

- To je za njih veoma bitno, jer što pre uradite dijagnostiku, pre ćete krenuti sa lečenjem ili nastavkom terapije - rekao je Lončar.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

On je izrazio veliku zahvalnost Evropskoj komandi američke vojske i dodao da ovo nije kraj saradnje, te da je dobio uverenje da američka vlada i njihovi predstavnici žele da pomognu Srbiji, naročito kada je reč o zdravstvu.

Dr Aleksandar Ivanović objasnio je da je značaj opreme u tome što ima najsavremenije softverske i hardverske modalitete za najsavremeniju dijagnostiku grudnog koša, abdomena i karlice.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji omogućava da se preseci obavljaju na pola milimetra, sa višestrukim rekonstrukcijama, koje daju i najsitnije detalje o patološkim promenama - rekao je dr Ivanović, koji će raditi na novoj opremi.

Pacijenti u Centru, kako je rekao, čekaju do mesec dana na dijagnostiku, ali će zahvaljujući kvalitetu i brzini nove radne stanice, značajno biti smanjeno vreme čekanja, dodao je Ivanović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlaja

    18. februar 2016 | 17:11

    Pravi zamorcici. Prvo bacali uranijum, a sad poslali i masinu da nas testiraju posle 16 godina. Koji licemeri

  • Crni

    18. februar 2016 | 18:12

    Uvek donacija Amerike,Japana,Evropske Unije I Norveske... Uvek sam se pito kako to da nam Rusija nikad nista nepoklanja? O cemu se tu radi?

  • Toma

    18. februar 2016 | 17:29

    Hvala ambasadoru amerike na donaciji koja nam je preko potrebna za lecenje nasih bolesnika koji cekaju mesecima na tretman!!!toma m.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA