ŠKOLSKI, ELEKTRIČNI I ZGLOBNI: Beograd dobija novih 87 autobusa!

- Veoma brzo, u narednih nedelju dana, biće potpisan ugovor o kupovini novih 20 niskopodnih solo autobusa, čija je vrednost 3,8 miliona evra. Tokom ove godine u planu našeg GSP-a nalaze se još četiri nabavke - najavio je Goran Vesić

  • 2

U ovoj godini na ulice Beograda stići će 87 novih autobusa, zglobnih, solo, školskih i električnih, najavio je na TV Pink gradski menadžer Goran Vesić.

On je podsetio da je prošle godine kupljeno 30 niskopodnih solo autobusa čija je vrednost oko 5,6 miliona evra.

- Veoma brzo, u narednih nedelju dana, biće potpisan ugovor o kupovini novih 20 niskopodnih solo autobusa, čija je vrednost 3,8 miliona evra. Tokom ove godine u planu našeg GSP-a nalaze se još četiri nabavke. Prva nabavka je 30 niskopodnih zglobnih autobusa koja će biti raspisana u martu, zatim istog meseca i nabavka još 10 novih niskopodnih solo autobusa. U aprilu ćemo nabaviti još 10 niskopodnih solo autobsa i raspisati nabavku za 12 školskih autobusa. Pored toga, građani već znaju da smo u januaru potpisali ugovor o isporuci pet električnih autobsa, koji će stići u junu, čija vrednost je oko 2,6 miliona evra - istakao je Vesić.

On je dodao da će se svake godine iz tzv "zelenog dinara" kupovati jedan broj električnih autobusa, jer velika prestonica kao što je Beograd mora da ima električne autobuse, čijom upotrebom se štiti životna sredina i troši manje goriva.

- Mi se kao Grad trudimo da poboljšamo kvalitet usluge javnog prevoza, uveli smo besplatan internet u većinu autobusa, kamere i drugu opremu važnu za bezbednost putnika i vozača - rekao je Vesić i podsetio da se novi autobusi kupuju iz budžeta, ali za to je bitno da svi građani plaćaju karte.

Gradski menadžer je na kraju istakao da će svi autobusi biti crvene boje jer su tako odlučili građani, osim električnih, koji će biti zeleni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA