U Rakovici obnovljeno 5 ulica za 45 MILIONA dinara! (FOTO)

Gradski menadžer Goran Vesić je dodao i da opština Rakovica sve svoje akcije realizuje u saradnji sa gradom, ali na inicijativu građana

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić prisustvovali su danas početku radova u Ulici patrijarha Joanikija u opštini Rakovica.Vesić je rekao da je u pitanju nastavak radova u toj ulici, jer je prošle godine rekonstruisan jedan deo, a sada se radi još kilometar puta koji će biti završen 13. marta.

- U ovoj ulici JKP "Beograd-put" primenjuje novi sistem i prilikom rekonstrukcije slivnike pomeramo u zeleni pojas. Tako sprečavamo pojavljivanje rupa u tom delu gde je slabije vezivno tkivo jer prilikom prolaska autobusa ulegne asfalt i dolazi do problema.Ubuduće ćemo slivnike, gde god možemo, sklanjati sa ulice i na taj način obezbediti da ona duže traje. Ulica patrijarha Joanikija se raditi iz dva dela kako se ne bi ometao autobuski saobraćaj. U opštini Rakovica trenutno radimo pet ulica u vrednosti od oko 45 miliona dinara - istakao je Vesić i dodao da opština Rakovica sve svoje akcije realizuje u saradnji sa gradom, ali na inicijativu građana.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Prema rečima gradskog menadžera, grad Beograd će raspisati tender za izgradnju 60 nadstrešnica za autobuska stajališta u prigradskim naseljima.

- Prošle godine je urađeno i 25 autobuskih niša, isključenja sa puta, a gde god postoji problem i Sekretarijat za saobraćaj proceni da se stvaraju gužve, potrudićemo se da ih uradimo. To je nasleđen problem u gradu i trudimo se da ga rešavamo korak po korak - naglasio je Vesić i dodao da je opredeljenje Grada Beograda da se na teritoriji svake opštine urade važne stvari kako bi se svi delovi grada razvijali jednako.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Vladan Kocić je ponovio da se sada rekonstruiše drugi deo Ulice patrijarha Joanikija, te da je to rezultat dobre saradnje opštine i grada. Značajno je i to, dodao je on, što slivnike izmeštamo van saobraćajnice čime se produžava vek trajanja ulice, ali i štedi novac.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor JKP "Beograd-put" Ivan Tejić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanjuska

    26. februar 2016 | 20:20

    Ovo je odlicna vest za gradjane,jer nece vise lomiti svoje automobile po iskopanim putevima. Ovo je za svaku pohvalu. Ja sam uverena da ce se ovakve akcije obnavljanja puteva nastaviti.Asfaltiranjem ovih ulica se jos jednom dokazuje da sva obecanja koja su dali se ostvaruju.

  • dragče

    26. februar 2016 | 13:28

    Rakovica i njene ulice su ruglo Beograda!...ulica Mrička i 5 Oktobra imaju više rupa i šahtova na kolovoznim trakama nego stanovnika...i to naprednjačka vlast zna još iz vremena dok su bili SRS...nesposobni naprednjaci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA