Gradonačelnik i učenici Matematičke gimnazije zasadili drvo u novoj pešačkoj zoni grada! (FOTO)

- Mladi su naše najveće bogatstvo. Najveći deo centra biće pretvoren u pešačku zonu bez automobila, čime ćemo ga vratiti građanima - poručio je Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zasadio je danas zajedno sa učenicima Matematičke gimnazije sadnicu na platou kod Crvenog petla, zoni u centru grada koja se pretvara u pešačku. Učenici su osvajači zlatne medalje na Međuregionalnom hemijskom turniru, održanom u Moskvi, a na ovaj način, kako je istakao Mali, simbolično su ugradili svoju mladost u nešto novo i lepše u Beogradu.

- Mladi su naše najveće bogatstvo. Plato će zauvek ostati Beograđanima i predstavljaće uspomenu na to i na ove mlade ljude. S naše strane, nastavljamo da gradimo lepši i bolji Beograd. Najveći deo centra biće pretvoren u pešačku zonu bez automobila, čime ćemo ga vratiti građanima - poručio je Mali.

Gradonačelnik je najavio da će na proleće slični radovi početi i na Obilićevom vencu, Zmaj Jovinoj, Kosančićevom vencu, a u planu je i da se rekonstruiše i osvetli četrdeset fasada.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Sve će to stvoriti potpuno nov utisak i lice centralnog dela Beograda - dodao je Mali.

Gradonačelnik je najavio i da će grad finansijski pomoći odlazak naših mladih ljudi na Olimpijadu u Moskvu, gde će se takmičiti u konkurenciji trideset najvećih gradova sveta. Na taj način, grad pokazuje da se bori za budućnost, kazao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Na uređenju platoa između ulica Cara Lazara i Gračaničke angažovani su radnici "Beograd-puta" i "Zelenila – Beograd", a očekuje se da radovi budu završeni sredinom aprila. Konkretno, ovaj deo grada biće bogatiji sadnicama javora i hrasta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali glavni urbanista Milutin Folić, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, direktor "Zelenila – Beograd" Slobodan Stanojević i direktor "Beokoma" Darko Glavaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA