KONAČNO: Sutra otkrivanje spomenika Borislavu Pekiću na Cvetnom trgu!

- On je jedan od naših najvećih pisaca 20. veka, jedan od najpoznatijih Vračaraca, čovek koji je svojim književnim delima, životom i borbom za demokratiju zadužio Srbiju i neko ko je takav spomenik odavno zaslužio - rekao je Goran Vesić

  • 6

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otkriće sutra spomenik Borislavu Pekiću na Cvetnom trgu, najavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTV "Pink".

POSLEDNJI DANI BORISLAVA PEKIĆA: Ovo SIGURNO niste znali o najvećem srpskom književniku! (FOTO) (VIDEO)

- Spomenik je postavljen na inicijativu Grada Beograda i Fondacije Borislav Pekić. On je jedan od naših najvećih pisaca 20. veka, jedan od najpoznatijih Vračaraca, čovek koji je svojim književnim delima, životom i borbom za demokratiju zadužio Srbiju i neko ko je takav spomenik odavno zaslužio - rekao je Goran Vesić, pa dodao:

BORISLAV JE REKAO SUROVU ISTINU I OBJASNIO: Evo zbog čega ste NESREĆNI!

- Kao neko ko je odrastao na njegovim knjigama, srećan sam što sam u prilici da učestvujem u podizanju spomenika Boislavu Pekiću i mislim da je ovo pravi način da mu se odužimo i da mu kao narod kažemo hvala za sve što je učinio za naše društvo i našu kulturu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    1. mart 2016 | 13:47

    A mozda ce, bar sutra,, biti neki cvetak,na betonskom -"Cvetnom trgu"... (Inace, malo ko zna, da je pre nekoliko neseci, otkrivena njegova bista u dvoristu III Bgd. gimnazije.Ali u to dvoriste, ne noze da stane - puno ljudi.)...

  • Salvatore

    1. mart 2016 | 10:57

    Koliko ja znam Pekić je Crnogorac!!!

  • ĆupričaninSWE

    1. mart 2016 | 10:13

    Može li i jedan događaj da protekne bez slikanja premijera i njegovih pajtaša?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA