Izdvojeno 24 miliona dinara za najbolje učenike i studente

- U međuvremenu je osnovan i Fond za mlade talente, koji je stipendirao Grad Beograd sa oko 100.000 evra, dok je od društveno odgovornih kompanija prkupljeno blizu 200.000 evra - rekao je Goran Vesić

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd izdvojio 24 miliona dinara za stipendiranje najboljih učesnika i studenata. Prema njegovim rečima, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu danas je zvanično uputio taj predlog Gradskom veću na usvajanje, što se očekuje u narednim danima.

Grad Beograd je iz budžetske reserve uspeo da obezbedi sredstva, naglasio je Vesić, i precizirao da će se pored najboljih studenata stipendirati i najbolji učenici, kao i učenici i studenti s invaliditetom.

- Takođe je u međuvremenu osnovan i Fond za mlade talente, koji je stipendirao Grad Beograd sa oko 100.000 evra, dok je od društveno odgovornih kompanija prikupljeno blizu 200.000 evra. Cilj je da se mladim talentima od tog novca omogući širi opseg usavršavanja od klasičnih stipendija, kao što je školovanje u inostranstvu - precizirao je Vesić u Beogradskoj hronici.

Gradski mandžer je najavio da će se u ponedeljak na sednici Skupštine grada Beograda na dnevnom redu naći i predlog Generalnog urbanističkog plana, za koje gVesić veruje da će dodatno podstaći nove investicije, koje znače nova radna mesta. On je istakao da Grad nastavlja s finansijskom konsolidacijom gradskog budžeta, s obzirom na to da se više ne zadužuje.

- U narednom periodu nastavićemo s rešavanjem velikim infrastukturnih problema,a  to je, pre svega, da svaki deo Beograda ima vodu, kanalizaciju i asfalt do svoje kuće. Trenutno ne postoji nijedno naselje u Beogradu gde ne rešavamo bar jedan gorući problem. Takođe će jedan od prioriteta ove gradske vlasti biti nastavak uređenja prestnocie, kao što je proširenje pešačke zone po centralnim gradskim ulicama, uređenje trgova, poput Cvetnog trga ili postavljanje spomenika istaknutim ličnostima, kao što je otkriven spomenik Borislavu Pekiću - zaključio je gradski menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lisac

    4. mart 2016 | 17:01

    А шта је са талентованим ђацима из унутрашњости,њима не требају ни стипендије а ни финансирањеда даље усавршавање.син ми је млади таленат из хемије,професорка није хтела да га спрема за такмичење јер су тада просветари штрајковали,сада је добио позив из петнице и једини из школе а ја као родитељ морам да платим цео боравак у петници,и када деца оду у бели свет онда се друштво пита зашто не остану у својој земљи,па како да остану кад је деци из београда пружено све док деца из унутрашњости могу само да маштају

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA