NIKODIJEVIĆ: Sportska gimnazija je po odluci prethodne Vlade Srbije ostala na ulici!

- Naša je obaveza da pronađemo prostor za adekvatan rad Sportske gimnazije čijih đaka ima preko 900. Osim toga, mi smo sportska nacija i naša je dužnost da dajemo podršku razvoju budućih šampiona - poručio je predsednik Skupštine grada Beograda

  • 0

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević demantovao je danas natpise iz medija da se na lokaciji nalazi Osnovna škola "Stari grad" planira gradnja hotela ili objekta komercijalne namene jer je, kako je naveo "istina je nešto sasvim drugo".

- Vrlo je loše zloupotrebljavati decu i roditelje u predizbornoj kampanji, s čime nažalost moramo da se borimo. Istina je da će se na sednici Skupštine grada Beograda, zakazanoj za ponedeljak, naći odluka o stipendijama učenicima i studentima sa invaliditetom, na šta smo veoma ponosni, a ne bilo kakva odluka o gašenju škole. O tome se ne odlučuje po kuloarima ili na noćnim sastancima, već je za to nadležna Skupština grada Beograda - istakao je Nikodijević.

Istina je i to da su izdvojena sredstva za izradu nove studije o mreži osnovnih škola na teritoriji Beograda, koju rade stručna lica, naveo je Nikodijević i precizirao da je Sportska gimnazija, iako od posebnog značaja za Republiku, po odluci prethodne Vlade Srbije, ostala na ulici.

On je podsetio da je vlada bivšeg premijera Mirka Cvetkovića 2010. godine prodala objekat u kojem je bila smeštena Sportska gimnazija privatnoj nemačkoj osnovnoj školi. Škola za sportiste privremeno je smeštena u delu zgrade Vojne gimnazije, gde više nema ulova za dva različita programa školovanja i nema kapaciteta.

- Naša je obaveza da pronađemo prostor za adekvatan rad Sportske gimnazije čijih đaka ima preko 900. Osim toga, mi smo sportska nacija i naša je dužnost da dajemo podršku razvoju budućih šampiona. S druge strane, mora se istaći da nijedno dete neće biti ugroženo ili dovedeno u neravnopravan položaj - kazao je Nikodijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA