(VIDEO) "JA BIH TE BARIO, ALI TEK SAM DOŠAO, TREBA MI HEKTOLITAR ALKOHOLA": Evo šta 700 HRVATA traže u Beogradu!

U ulozi domaćina našli su se novinari, predstavnici "Železnica Srbije" i trubači, koji tradicionalno, već šestu godinu zaredom, dočekuju mlade akademce iz Rijeke, Slavonskog Broda, Vinkovaca i Zagreba

  • 63

U četiri ujutru, grupa 700 ushićenih studenata iz Hrvatske, krenula je, kako većina njih smatra, u avanturu života. Tačno u pola dva, sa sat i po zakašnjenja, "voz zabave" doputovao je na Glavnu železničku stanicu u Beogradu.

TRUBAČI dočekali 700 HRVATA koji su stigli u LUDI NOĆNI PROVOD u Beograd! (FOTO)

U ulozi domaćina našli su se novinari, predstavnici "Železnica Srbije" i trubači, koji tradicionalno, već šestu godinu zaredom, dočekuju mlade akademce iz Rijeke, Slavonskog Broda, Vinkovaca i Zagreba.

- Svake godine ih čekamo ovde, nekada i više puta godišnje. Muzičari su oduševljeni kada im dođe ovakva ekskurzija, a najviše vole da ih iznenade uveče na splavovima. Divno je što se to prijateljstvo između dva naroda nije prekinulo posle rata, mada ove mlađe generacije nisu ni rođene u to vreme - objašnjava menadžer duvačkog orkestra Ivan Melović, koji naglašava da su Hrvati galantni, a da najviše "otkidaju" i ostavljaju novac na numere "Mesečina", "Đurđevdan" i "Kalašnjikov".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U to smo imali prilike da se i uverimo, kada su cure krenule da se uvijaju uz zvuke trube, dok su momci uglavnom ispijali poluprazne flaše alkohola.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Očekujemo lepe uspomene i zabavu. Da doživimo Beograd kakav je. Prijatelji su nam bili prošle godine, a ponovili su i ove.  Hoćemo da vidimo sve, Skadarliju i splavove. Nastavljamo dobar provod, koji je zahvaljujući drugarima sa tamburicom i gitarom, vladao u kupeima - rekle su za Telegraf studentkinje farmacije iz Zagreba, Iva (20), Lusija (21), Lara (21) i Jasna (21).

Njihove kolege iz Zaprešića, mesta pored glavnog grada Hrvatske, studiraju ekonomiju i menadžment u kulturi. Takođe su prvi put u Beogradu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Došli smo zbog muzike, zabave i zgodnih devojaka. Slušamo narodnjake i u Hrvatskoj, ali ovde su nekako življi - navodi muški deo ekipe, dok devojke otkrivaju da su zauzete, ali i da su Beograđanke mnogo slobodnije u ponašanju od njih.

Marko, Ivan i Denis (24) kažu da očekuju sve i da ne pristaju na ništa manje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ja bih te bario, ali tek sam došao. Treba nam hektolitar alkohola, zajebano lud provod, pa nam se možda posreći i da "okupamo" neku Beograđanku! - kaže Marko, dok pevaju stihove omiljene pesme Novice Zdravkovića "Splavovi".

Da su splavovi meka i medina, dokazuje i to da niko od mladih nije spomenuo podzemno i panoramsko razgledanje grada, institucije kulture ili šoping.

Kako smo ih dočekali, pogledajte u ovom prilogu:

(S.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 72

    4. mart 2016 | 17:56

    Oni bi nas docekali u crnim kosuljama ,cetnci idite u srbiju itd... ali neka ko tebe kamenom ti njega hlebom.

  • Cipy

    4. mart 2016 | 21:11

    Ja sam Bosnjak, iz Srbije sam. I bas me zanima sta bi bilo da gomila nas iz Srbije se zaustavi na zeleznickoj stanici u Zagrebu i zapevamo... Da li bi izvukli zivu glavu, ili oni?

  • brana

    4. mart 2016 | 18:03

    Koji smo mi slepci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA