Siniša Mali: Beograd je Gaginim odlaskom izgubio mnogo, sahranićemo ga u Aleji velikana!

- Svim Beograđanima, svim poklonicima sedme umetnosti i generacijama koje su stasavale uz njegove filmove i serije nedostajaće njegov duh i prepoznatljiv beogradski šarm. Bio je uzor mnogima, a njegovim odlaskom Beograd je izgubio jednog velikog čoveka i umetnika - poručio je gradonačelnik

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je saučešće Mileni Dravić, supruzi legende srpskog glumišta Dragana Nikolića.

-  Legendarnog Dragana Nikolića svi ćemo pamtiti kao neponovljivog, izuzetno talentovanog i šarmantnog glumca. Svim Beograđanima, svim poklonicima sedme umetnosti i generacijama koje su stasavale uz njegove filmove i serije nedostajaće njegov duh i prepoznatljiv beogradski šarm. Bio je uzor mnogima, a njegovim odlaskom Beograd je izgubio jednog velikog čoveka i umetnika -  navodi se u telegramu saučešća.

U izjavi za Telegraf, gradonačelnik Beograda je povodom smrti velikana dodao:

TIHI SE OPROSTIO OD PRLETA: Voja Brajović: Gaga je bio inspiracija za sve (VIDEO)

Scena iz filma Nacionalna klasa Scena iz filma Nacionalna klasa

- Dragan Nikolić biće sahranjen u Aleji velikana, kako i dolikuje takvoj legendi srpskog glumišta. Udruženje dramskih umetnika Srbije i Atelje 212 podneli su nam taj zahtev, koji smo mi naravno odmah prihvatili. Dragan Nikolić, osim što je mnogo doprineo usponu srpske kulture, ima i Oktobarsku nagradu, što je jedan od uslova. Beograd je njegovim odlaskom izgubio mnogo, ali ostavio nam je brojne filmove i serije koji čuvaju sećanje na njega - istakao je Mali.

Od Bate Živojinovića kriju da je umro Dragan Nikolić! (FOTO)

Poznati srpski glumac Dragan Nikolić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu posle duge i teške bolesti. Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo, koja mu je dodeljena 2000. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimo

    11. mart 2016 | 15:30

    U aleji zasluznih gradana Zorane nauci vec jednom.

  • Dusa

    12. mart 2016 | 11:09

    Ne sahranjuje ga grad.Ti si samo u obavezi da sprovedes ono sto je on sebi za zivota obezbedio svojim radom I znacajem.

  • Kalenic pijaca

    13. mart 2016 | 19:07

    Covek je legenda Beograda sto ce se videti po ocekujem najvecoj sahrani u istoriji grada. Sve je zasluzio i uskoro ce nadam se neka od centralnih gradskih ulica biti nazvana po njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA