VRAČAR POLAKO DOBIJA SASVIM NOV IZGLED: Evo šta je novo u jednoj od najlepših beogradskih opština (FOTO)

Gradski mednažer je najavio i da će se na teritoriji Vračara raditi još dve lokacije, i to u Ulici Mome Kapora - dečje igralište i pesnički amfiteatar, a za nekoliko dana počinju i radovi na raskrsnici Novopazarske i Topolske

  • 3

Grad Beograd se opredelio da radi što više urbanih džepova koji podižu kvalitet života ljudi u njihovom neposrednom okruženju, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić. On je zajedno s članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem i drektorom JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodanom Stanojevićem otvorio još jedan urbani džep na Vračaru, koji se nalazi između Žičke, Vojislava Ilića i Grčića Milenka.

- Posao je uradilo "Zelenilo", koje je u potpunosti ovladalo tehnikom da radi ovakve moderne stvari. Iz gradskog budžeta uloženo je četiri i po miliona dinara. Opština Vračar iz svog budžeta izdvojila je 25 miliona dinara za marketing, što pokazuje da je rukovodstvu opštine više ostalo do toga da sebe reklamira nego da uradi pet ovakvih urbanih džepova, koliko je mogla tim sredstvima - istakao je Vesić.

Gradski mednažer je najavio i da će se na teritoriji Vračara raditi još dve lokacije, i to u Ulici Mome Kapora - dečje igralište i pesnički amfiteatar, a za nekoliko dana počinju i radovi na raskrsnici Novopazarske i Topolske.

- Grad će nastaviti da izlazi u susret građanima koji su i inicirali sređivanje ovih zapuštenih prostora, jer iako to možda nekom izgleda malo, ljudima koji tu žive znači mnogo - naglasio je Vesić i dodao da predstoje radovi na još desetak lokacija u čitavom gradu, gde će takođe biti urađeni urbani džepovi.

vracar1

Nikola Selaković je istakao da na ovom primeru može da se vidi koliko građanima nedostaje aktivnost opštine.

- To je prepoznala gradska vlast, ali opštinska nažalost nije. Vračar se diči time da je jedna od najuređenijih opština, ali kada zađete malo unutar naselja, vidite da i nije tako. S novcem mora da se postupa domaćinski, namenski i transparentno kako bi građani imali koristi od toga - rekao je Selaković.

vracar

Marko Đurić je pozvao sve da stave tačku na više od dvadeset godina zloupotreba i privilegija opštinske vlasti, da okrenu novi list i krenu put reformi. On je pozvao Vračarce i na solidarnost sa sugrađanima na Kosovu i Metohiji i uspostavljanje bratskih odnosa.

Na površini od 780,40 kvadratnih metara obnovljeni su čvrsti zastori, a nekada "divlji" parking i neugledna zelena površina dobila je savremen izgled.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    16. mart 2016 | 14:05

    Postoji u Beogradu i opstina Cukarica u kojoj godinama vladaju najgori predstavnici odredjenih stranaka.Molimo da se posveti paznja i drugim opstinama a ne samo Vracaru.

  • Dag

    17. mart 2016 | 12:48

    Svakako... (Pogledajte samo "Cvetni trg"- bez cveca,u koji je ubacen, spomenik coveku , koji se borio - protiv takvih.Jos jedna od ruznih - manipulacija.A zgodno je i objasnjenje projektanata, da je praznina ,deo estetskog utiska.Sto se tice praznine ,u ovoj zemlji, je odavno - pustos.)...

  • Jorgovanka

    19. mart 2016 | 14:46

    Ma idi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA