Siniša Mali i Aleksandar Jovičić u borbi protiv nelegalne gradnje

- Ispravljamo tuđe greške i želimo da uvedemo sistemsko rešavanje problema, uz poštovanje zakona - kazao je Aleksandar Jovičić

  • 5

Od početka primene Zakona o ozakonjenju objekata, u Beogradu je izdato osam stotina rešenja i još hiljadu naloga za plaćanje taksi, što je veoma ozbiljan rezultat Gradske uprave za samo tri meseca koliko se zakon primenjuje, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je prilikom obilaska jednog od takvih objekata, na Slanačkom putu 23a i 23b na Paliluli, naveo da je ovo još jedna potvrda da se problemi zajedničkim radom mogu rašavati.

- Na ovoj lokaciji rešen je problem legalizacije 68 stanova u nelegalno izgrađenom objektu nakon šest godina. Vlasnici će sutra dobiti rešenja i naloge za plaćanje takse, koja iznosi pet hiljada dinara.Nakon toga, dobiće i zvanične papire i moći će da uknjiže stanove - precizirao je Mali.

U glavnom gradu, rekao je gradonačelnik, ima više od dve stotine hiljada zahteva za legalizaciju, zbog čega je pozvao sve građane da dođu u Sekretarijat za poslove legalizacije objekata, kako bi se otklonile sve eventualne prepreke.

- Bilo da je reč o legalizaciji, vodovodnim i kanalizacionim priključcima, asfaltiranju, sređivanju parkova i zapuštenih zelenih površina, osvetljenju ili izgradnji novih objekata, poput škola, vrtića, domova zdravlja, sve su to dokazi ozbiljnog pristupa problemima ove gradske vlasti. Svaki problem građana Beograda je i naš problem i rešavamo ih jedan po jedan - dodao je Mali.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda i narodni poslanik Aleksandar Jovičić rekao je da mu je čast da vidi primenu u praksi zakona u čijem je donošenju i sam učestvovao. On je precizirao da je Palilula možda jedno od najvećih "divljih" gradilišta u Srbiji, te da su ljudi u proteklih petnaestak godina često bili prevareni.

- Ispravljamo tuđe greške i želimo da uvedemo sistemsko rešavanje problema, uz poštovanje zakona - kazao je Jovičić i poručio skupštinama stanara da pokrenu inicijativu za sve što ih tišti, a vlast će ubuduće biti njihov partner u sređivanju stvari.

Predsednica skupštine stanara ovog objekta Slađana Jaguz naglasila je složnost komšija i izrazila veliku zahvalnost gradonačelniku Siniši Malom i gradskom sekretaru za poslove legalizacije objekata Nemanji Stajiću na ličnom angažmanu da se objekat od oko 3.180 kvadrata konačno ozakoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA