POČELO ASFALTIRANJE ULICA I TROTOARA: Surčin očekuju nova velika ulaganja! (FOTO)

- Izrada trotoara veoma je važna za urbanizaciju ovog naselja kao i sigurnost pešaka, jer je saobraćaj na ovoj deonici veoma intenzivan - istakao je Goran Vesić

  • 2

Gradski ministar Goran Vesić, član Gradskog veća Marko Zeljug i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović obišli su danas radove na asfaltiranju Vojvođanske ulice u Surčinu i novih trotoara u dužini od dva kilometra.

Vesić je naglasio da se radovi izvode na inicijativu opštine i građana Surčina, čija je vrednost 39 miliona dinara. Takođe je, dodao je, da se uporedo rade i trotoari u Moravskoj ulici, dok su u Skopljanskoj i Dobrinjskoj završeni, vrednosti 55 miliona dinara.

- Izrada trotoara veoma je važna za urbanizaciju ovog naselja kao i sigurnost pešaka, jer je saobraćaj na ovoj deonici veoma intenzivan - istakao je Vesić i najavio dalju saradnju grada, opštine i građana na poboljšanju kvaliteta života.

On je ukazao da je završen tender za izgradnju fekalne kanalizacije u Surčinu. Izabran je izvođač radova i narednih dana se očekuje potpisivanje ugovora čija je vrednost 150 miliona dinara, naglasio je gradski menadžer i najavio da se radovi mogu očekivati već početkom aprila.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Pored toga, kako je rekao, uveliko se radi na izgradnji kanalizacionog kolektora Surčin-Dobanovci, čija je vrednost 250 miliona dinara, i najavio da se početak radova može očekivati do kraja godine.

- Izgradnja kolektora deo je velikog desetogodišnjeg plana u kome svako domaćinstvo u Beogradu treba da ima priključak na vodu i kanalizaciju, asfalt do kuće i mogućnost korišćenja javnog prevoza. Zbog toga mi više ne pravimo razliku između Terazija i Surčina ili vračara i Grocke - ukazao je gradski menadžer.

U međuvremenu su, prema planu završeni radovi na uvođenju kanalizacije u surčinskom naselju Ključ, istakao je Marko Zeljug. On je precizirao da je vrednost radova 17,7 miliona dinara, što je omogućilo da oko 100 kuća dobije priključak za vodu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Zbog velikog interesovanja građanja otvoren je šalter u Opštini Surčin, gde stanovnici Ključa mogu da dobiju sve potrebne informacije u vezi s priključkom na gradski vodovod - rekao je Zeljug i najavio dalje radove u okolnim ulicama.

On je podsetio da su Grad Beograd i Direkcija z građevinsko zemljište i izgradnju Beograda samo za izradu planova za ovu godinu na teritoriji Surčina izdvojili 156 miliona dinara, što je rekordna suma. Takođe je dodao da opština Surčin ove godine ima najveći budžet od svog osnivanja, što će svakako moći da se nastavi s kapitalnim ulaganjima.

Predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša naveo je da je predviđena izgradnja trotoara i u naseljima Petrovčić, Progar, Bečmen, Jakovo i Boljevci u toj opštini, a u čiju će izgradnju biti uloženo dodatnih 80 miliona dinara.

Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za puteve Grada Beograda Slaviša Živković i Ivan Tejić, direktor "Beograd-puta", koji izvodi radove u Surčinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA