BEOGRAD MORA BITI SIGURAN GRAD: Potpisan Protokol o saradnji na unapređenju bezbednosti saobraćaja (FOTO)

- Gradu Beogradu je prioritet bezbednost svih učesnika u saobraćaju, i vozača, i starijih, i mladih, i pogotovo osoba sa posebnim potrebama - rekao je Siniša Mali i zahvalio Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i Sekretarijatu za saobraćaj

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević potpisali su danas u Starom dvoru Protokol o saradnji na unapređenju bezbednosti saobraćaja u Beogradu.

BG CAR SHOW - OTVARANJE: Aleksandar Vulin posetio štand Centra za motorna vozila AMSS (FOTO)

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što Grad Beograd počinje intenzivnu saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, jer je bezbednost u saobraćaju zajednička obaveza. On je ocenio da će dve institucije, na osnovu ovog protokola, biti još efikasnije i posvećenije problemima građana.

- Gradu Beogradu je prioritet bezbednost svih učesnika u saobraćaju, i vozača, i starijih, i mladih, i pogotovo osoba sa posebnim potrebama. Ovim protokolom ćemo omogućiti da na svim nivoima radimo sa Agencijom kako bismo unapredili bezbednost u saobraćaju na teritoriji Beograda. Podaci koje imamo pokazuju da je broj poginulih u saobraćajnim nezgodama u poslednje dve godine na istorijskom minimumu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Takođe, u poslednje dve godine smo samo za naše najmlađe sugrađane označili stotinu zona škola, dok je od 2010. do 2014. godine to urađeno samo za 18 škola. Gotovo 80 miliona dinara smo uložili za bezbednost naših najmlađih sugrađana i to je strategija na koju smo ponosni i posao kojim želimo da se bavimo. Ovaj protokol će nam omogućiti da unapredimo metode i principe rada, da obučimo sve učesnike u saobraćaju i da identifikujemo probleme sa kojima se suočavamo i zajedno radimo na povećanju bezbednosti u našem gradu – rekao je Siniša Mali i zahvalio Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i Sekretarijatu za saobraćaj.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je dodao da je bezbednost u saobraćaju zajednička obaveza nadležnih institucija i istakao da će one, na osnovu ovog protokola, biti još efikasnije i posvećenije problemima građana.

Jasmina Milošević je zahvalila gradonačelniku što je prepoznao inicijativu Agencije da se protokolom o saradnji pokriju oblasti rada i nekih drugih sekretarijata, osim Sekretarijata za saobraćaj, sa kojim imaju višegodišnju saradnju.

- Pored Sekretarijata za saobraćaj, sa kojim sarađujemo godinama, od aprila počinjemo saradnju i sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu na organizovanju seminara za prosvetne radnike. Seminar, nakon koga prosvetni radnici stiču 16 bodova neophodnih za obnavljanje licence, prepoznalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Agencija nastavlja sa sprovođenjem projekta "Vršnjačka edukacija", čiji je rezultat da ove godine u Beogradu bude 20 odsto manje nezgoda nego prethodne.

- Takođe, u planu je i da prvog septembra sve đake prvake dočeka ilustrovana knjiga "Pažljivkova pravila u saobraćaju", pomoću koje će se deca upoznati sa osnovnim pravilima u saobraćaju, a radi se na tome da se i knjige odštampaju i na jezicima manjina. U budućnosti ćemo raditi na podizanju svesti ljudi, uticaćemo na njih da iskorene sve loše navike koje imaju u saobraćaju. Moraju da shvate da odgovornim ponašanjem čuvaju i svoj i život svih ostalih učesnika u saobraćaju - istakla je Jasmina Milošević, vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Potpisivanju protokola prisustvovao je gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milic

    19. mart 2016 | 17:52

    Ostali delovi mislim gradovi srbije nemoraju biti bezbedni ili?

  • Car

    18. mart 2016 | 17:25

    Sta je sa onim sto su zabranjene folije na prednjim staklima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA