VASPITAČICE VEZALE DEČAKU RUKE DOK JE SEDEO NA NOŠI? Incident u beogradskom vrtiću

Vaspitačice su se, navodno, branile opravdanjem da je mališan nemiran, a u Predškolskoj ustanovi "Zvezdara" tvrde da je došlo do - nesporazuma

  • 75

U dečjem vrtiću "Sunce" u Mirijevu se navodno dogodio incident kada je jedna majka došla po svoje dete. Ona tvrdi da je zatekla mališana u kupatilu kome su bile vezane ruke.

MATEJA (2) UMRO JE U VRTIĆU OD VIRUSA KOJI MU JE NAPAO SRCE?! Roditelji preminulog dečaka traže PUNU ISTINU

Vaspitačice su se, navodno, branile opravdanjem da je mališan nemiran, a u Predškolskoj ustanovi "Zvezdara" tvrde da je došlo do - nesporazuma, pišu Večernje Novosti.

Iznemogao od plakanja, sedeo je na noši sa rukama vezanim duksericom tako da ne može da ustane. Ovo je prizor koji je majka deteta, koji pohađa stariju jaslenu grupu uzrasta do tri godine, zatekla u četvrtak nešto posle 14 časova, kada je došla po svoje dete.

- U petak je majka, koja je pronašla dete u kupatilu, išla na razgovor sa zaposlenima i direktorkom, gde su pokušali da je ubede kako će dotična biti disciplinski sankcionisana, ali da je potrebno strpljenje - tvrdi Petar, prijatelj žene koja je vezanog mališana pronašla u toaletu.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Iz PU "Zvezdara", u okviru koje se nalazi i obdanište "Sunce", kažu da su obavešteni o slučaju, ali da je posredi nesporazum.

- Došlo je do nesporazuma. Radimo na tome i dok se ne utvrdi šta se tačno dogodilo, ne možemo iznositi nikakve zaključke - rekla je Snežana Petrović, direktorka PU "Zvezdara".

Roditelji ostalih mališana nisu obavešteni o ovom događaju i bili su šokirani kada su od reportera "Novosti" saznali za incident.

Ipak, svi do jednog hvale vrtić i vaspitačice koje u njemu rade, iako ih je manje nego što je zaista potrebno.

- Ovde brinu o svemu. Dete mi nikada nije bilo prljavo, uvek na vreme presvučeno, nikad ojeden nije bio. Sve nam javljaju, da li je i koliko spavao, da li je jeo. Sin ide u srednju jaslenu grupu, nikad nikakvih problema nije bilo - kaže jedan od roditelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branko

    19. mart 2016 | 21:30

    ne daj Boze, imam tri klinca u vrticu, ne znam da li je moguce iskontrolisati se u takvoj situaciji, ono sto ja mogu da kazem je da pod hitno treba zaposliti jos dodatnih vaspitacica, jer im definitivno nije lako, opterecene su maksimalno, velike su grupe dece, ali da bilo ko maltretira decu u vrticu, to je apsolutno neprihvatljivo,

  • Ana

    19. mart 2016 | 20:32

    Uh,nisam sigurna sta bih radila na mestu ove mame,zaboravila bih na manire sigurno.Razumem da su plate male,ali ako je isfrustrirana,postoje i drugi poslovi,dodatni.Ovo je za otkaz i zabranu rada sa decom.

  • Čiča- deda

    19. mart 2016 | 20:50

    Ma koji nesporazum,ne mogu da se dogovore kako da lažu i zataškavaju.Trenutne otkaze,imanabiroimanrzaposlenih koji ćeznati da cene svoj posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA