POČELO JE VELIKO SREĐIVANJE: Pijace su brend Beograda i moraju da budu sređene, najavio gradonačelnik (FOTO)

- Ovo su sve projekti koji utiču na svakodnevni život Beograđana. Pijace su tačke okupljanja velikog broja naših sugrađana i zato moraju da budu uređene - rekao je Siniša Mali

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je počelo veliko sređivanje beogradskih pijaca, te da se trenutno izvode radovi na pijacama "Skadarlija", "Dušanovac", "Kalenić", "Zvezdara" i "Zemun".

- Pijace su brend Beograda i zato smo krenuli u njihovo veliko sređivanje. Radi se paralelno na više lokacija u gradu, i mislim da će, kada radovi budu završeni naši sugrađani biti zadovoljni onim što je urađeno. JKP "Gradske pijace" su odgovornim poslovanjem dovoljno uštedele kako bi sada mogli da investiraju u novi izgled pijaca - rekao je Mali.

On je istakao da su na pijaci "Skadarlija" počeli radovi na asfaltiranju pijačnog platoa i da će nakon toga biti postavljeno 110 repariranih tezgi, a da je prethodno, tokom februara, adaptirana mlečna hala.

Na Pijaci "Dušanovac" završeni su radovi na natkrivanju dela pijace gde se prodaju mlečni i suvomesnati proizvodi, a u toku je postavljanje rasvete, kao i postavljanje 16 repariranih rashladnih vitrina. Radovi na asfalitranju pijačnog platoa počeli su na pijaci "Zvezdara", a nakon toga i na adaptaciji i prenameni nekadašnje uprave u poslovni prostor.

- Ovo su sve projekti koji utiču na svakodnevni život Beograđana. Pijace su tačke okupljanja velikog broja naših sugrađana i zato moraju da budu uređene. Osim toga, krenuli smo i da sistematski uvodi komunalni red oko beogradskih pijaca - istakao je gradonačelnik.

On je dodao i da će na pijaci "Kalenić" u narednih par dana početi rušenje starih i izgradnja manjih montažnih objekata uz ulicu Maksima Gorkog, što je prva faza rekonstrukcije pijace, kao i da će biti urađen i novi raspored tezgi na pijačnom platou.

Takođe, u narednom periodu uslediće popločavanje granitnim poločama Masarikovog trga na pijaci "Zemun", kako bi ceo prostor vizuelno bio objedinjen u jednu celinu. Biće postavljene i 362 reparirane tezge na platou ove pijace, kao ida 40 novih spoljnih rashladnih vitrina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili

    21. mart 2016 | 16:46

    Pijaca Zvezdara ili poznatija kao Cvetkova pijaca ima tezge sklepane, krovovi od kartona koje stavljaju da im ne curi kad pada kisa, prolaz izmesju tezgi su povezali satorima, zastorima u raznim bojama, da bi zastitili sebe i robu kad krenu vrucine,a ne daj boze da se nadjete tu kad duva kosava, landara na sve strane, tako da ne znate odakle ce vam pasti na glavu.Suma sumarum tuzna slika, to sto ce uraditi asfaltiranje nije dovoljno, promenite tezge, urbanizujte malo, ipak je to pijaca takoreci u surem centru grada,Razumem ja kampanju, ali ako nesto radite, radite kako treba ili ne dirajte nista.

  • Beli

    21. mart 2016 | 16:04

    Sve je to lepo samo na pijacama treba proterati nakupce i preprodavce. Ili ih naterati da plaćaju porez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA