Uskoro je Svetski dan pozorišta, a Grad je rešio da iznenadi sve penzionere. Evo i kako

- U ovaj lepi običak uključila su se sva pozorišta u Srbiji, a beogradska će toga dana uz podršku Grada Beograda širom otvoriti svoja vrata za naše najstarije sugrađane, koji će imati priliku da besplatno posmatraju neke od predstava - poručila je zamenica predsednika Skupštine grada, Andrea Radulović

  • 1

Već duže od pola veka širom sveta 27. mart se obeležava kao Svetski dan pozorišta. Tog dana organizuju se razne pozorišne manifestacije, od kojih je najvažnija tradicionalna poruka koje se pred početak predstave čita pred pozorišnom publikom u salama širom sveta.

 

Prema rečima zamenice predsednika Skupštine grada Andree Radulović, autor ovogodišnje poruke "Da li nam je potrebno pozorište?" je Anatolij Vasiljev, poznati pozorišni reditelj iz Rusije. Ta poruka se prevodi na više od 20 svetskih jezika, uglavnom govori o društvenom trenutku i ulozi pozorišta u sadašnjem svetu, a čita se pred desetinama hiljada ljubitelja pozorišta na svim kontinentima.

 

- U ovaj lepi običaj uključila su se sva pozorišta u Srbiji, a beogradska će toga dana uz podršku Grada Beograda širom otvoriti svoja vrata za naše najstarije sugrađane (penzionere), koji će imati priliku da besplatno posmatraju neke od predstava sa repertoara gradskih pozorišta. Na ovaj način grad želi da se makar malo oduži i zahvali najstarijim sugrađanima koji su gradili i čuvali kulturu Beograda, a na koje naš grad i dalje računa da će svojim znanjem i iskustvom doprinositi razvoju naše zajednice. Ovo je samo jedan mali znak pažnje nas mladih i način da im kažemo hvala za sve što su uradili i za sve što će u budućnosti raditi - rekla je Andrea Radulović.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Ona je naglasila da su penzioneri srž našeg društva i da je veoma važno da im pokažemo koliko smo zahvalni za ono što su učinili za nas i za bolju budućnost države Srbije i Grada Beograda, kao i za podršku i pomoć koju pružaju u sprovođenju mera Vlade Srbije.

 

- S politikom međugeneracijske solidarnosti i odgovornosti prema starijim sugrađanima Grad Beograd će nastaviti akcije i tokom proleća tako što ćemo pozvati i druge ustanove kulture, kao što su muzeji, kulturni centri, galerije da otvore svoja vrata starijim sugrađanima kako bi uživali u svim kulturnim aktivnostima grada - istakla je Andrea Radulović.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA