Uskoro nas očekuju ogromne promene u gradskom saobraćaju. Evo i koje

Novim poprečnim vezama koje se ostvaruju, pre svega na obodu grada, skraćuje se vreme pešačenja do autobusa, ali i putovanja između naselja zahvaljujući novim direktnim vezama

  • 5

Gradski saobraćaj poslednjih meseci menja se brzim tempom, bilo je 12 izmena u mreži linija, biće izmenjeno još pet linija i uvedeno pet novih, najavio je za Blic gradski menadžer Goran Vesić.

Prema njegovim rečima novim poprečnim vezama koje se ostvaruju, pre svega na obodu grada, skraćuje se vreme pešačenja do autobusa, ali i putovanja između naselja zahvaljujući novim direktnim vezama.

- U narednom periodu planirali smo uvođenje nove linije 607: Surčin-Aerodrom-naselje Radio far-Novi Beograd (Pohorska). Produžićemo liniju 38 do Velikog Mokrog Luga, a liniju 709 do naselja "Zmaj" i Železničke stanice "Zemun", čime se ostvaruje i veza s "Bg vozom". Spojićemo linije 705 i 706E, ali i promeniti trasu u delu pored tržnog centra "Zemun park". Produžićemo i liniju 551 do Sremčice - rekao je Vesić.

On je najavio i uspostavljanje direktne linije 301 Ustanička-Grocka, nakon izgradnje okretnice u Grockoj, za šta se priprema tehnička dokumentacija.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

Od 1. aprila biće produžena i linija 4111 u Kovačevcu kod Mladenovca, dok se u dužem periodu planira uvođenje još dve minibus linije.

- Uz prethodne građevinske investicije planirano je uvođenje minibus linija 312, od naselja Klenak u kaluđerici do naselja Leštane (Ravan) i 506 od Rušnja do Resnika, gde je problem poduži nagib puta i uzastopne krivine na prelazu preko pruge - dodao je Vesić.

Poslednja u nizu promena bilo je produženje autobuske linije 303 prošle nedelje kojom je čitav jedan deo Vrčina (levo od auto-puta) dobio kvalitetan gradski prevoz - umesto pet polazaka dnevno, autobusi sada idu na svakih pola sata.

Vrčin je na taj način sada povezan i sa Smederevskim putem, pa je građanima značajno olakšano putovanje u Grocku, Boleč, Leštane, Vinču i Kaluđericu.

Prema najavama, pojačanja za predgrađe se od 1. aprila očekuju i na linijama 450, 465, 561A, 5527 i 522D.

Do sada su produžene trase linija 534, 89, 406, 505, 351 i 25P. Posle pet godina ponovo je uvedena tramvajska linija 11, a uvedene su i nove linije 36, 404 i 311.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA