Žitelji Koteža konačno dobijaju sigurno snadbevanje vodom!

- Krajnji cilj jeste da svi građani Beograda imaju jednak životni standard dostojan 21. veka. To što su građani i sami uzeli lopate u ruke i pomagali radnicima "Beogradskog vodovoda", pokazuje koliko im sve ovo znači - istakao je gradonačelnik

  • 1

Izgradnja vodovodne mreže u naselju Kotež na Paliluli biće završena za nekoliko nedelja, nakon čega će 55 domaćinstava imati sigurnije snabdevanje vodom, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Prilikom obilaska ovih radova sa Aleksandrom Jovičićem, odbornikom u Skupštini grada, gradonačelnik je precizirao da će neka domaćinstva prvi put biti priključena na vodovodnu mrežu.

- Ovo je deo šireg plana grada da u narednih deset godina svako domaćinstvo u Beogradu dobije vodovodni i kanalizacioni priključak, ali i asfalt do svog doma. To je način da pokažemo da razmišljamo o svim delovima Beograda podjednako i da nam je važan svaki građanin glavnog grada - naglasio je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je pojasnio da se sve odluke donose nakon razgovora s građanima i u skladu s njihovim zahtevima, te da se decenijski problemi rešavaju jedan po jedan. Takva je situacija i sa kanalizacionom mrežom na Paliluli, koju su građani istakli kao prioritetnu, čemu će se pristupiti sledeće godine.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Krajnji cilj jeste da svi građani Beograda imaju jednak životni standard dostojan 21. veka. To što su građani i sami uzeli lopate u ruke i pomagali radnicima "Beogradskog vodovoda", pokazuje koliko im sve ovo znači - istakao je gradonačelnik.

Odbornik u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić precizirao je da je ovo dokaz odgovorne politike grada jer prethodne dve decenije u Kotežu ništa nije urađeno.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Osim u Ribarskoj i Venclovićevoj ulici, proteklih meseci priključke na vodovodnu mrežu dobili su i žitelji Sutjeske ulice, Tjentišta, Kajuhove i drugih. Posle samo nekoliko meseci 250 kuća će imati legalan priključak na vodovodnu mrežu. Kotež je bio potpuno zaboravljen, s obzirom na to da ovde za 20 godina ništa nije urađeno - istakao je Jovičić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Događaju je prisustvovao i direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    25. mart 2016 | 22:22

    A kada cete nama asvaltirati ulicu u naselju Belarica u Batajnici?Stvarno je sramota u 21.veku niti asvalta niti ulicnog svetla i to u sred Beograda...Tuzno,kad pada kisa,treba nam camac da bismo mogli da prodjemo kroz ulicu...Jezero,blato,mrak...Uzas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA