PROBLEM NEZAPOSLENOSTI MLADIH JE VELIKI I TREBA ODMAH REAGOVATI: Evo šta će grad učiniti kako da mladi dobiju šansu za posao!

Cilj projekta je održivo poboljšanje socijalnog i ekonomskog položaja mladih iz ugroženih grupa u Beogradu i njihovo uključivanje na tržište rada

  • 5

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević prisustvovao je danas u Skupštini grada početku implementacije projekta "Osnaživanje mladih - socijalna inkluzija i ekonomska održivost mladih u riziku".

Cilj projekta je održivo poboljšanje socijalnog i ekonomskog položaja mladih iz ugroženih grupa u Beogradu i njihovo uključivanje na tržište rada, istakao je Petronijević.

- Cilj je da se mladima omogući lakše zapošljavanje, da imaju mogućnost da se usavršavaju, a ugroženim grupama obezbedi neka vrsta servisa na koji mogu da se oslone - ukazao je Petronijević.

On je dodao da je Grad Beograd otvoren za saradnju i podsetio da su pokretanjem Saveta za zapošljavanje prvi put umrežene gradske i republičke institucije koje se bave tom temom.

- Kako bi se pospešilo zapošljavanje mladih, Grad Beograd će uskoro dati šansu mladim privrednicima sa jasnim biznis planom da 24 meseca, bez plaćanja zakupnine, koriste neke od lokala Grada Beograda. Jer je, prema istraživanjima, to period potreban za adaptaciju na tržištu i početak uspešnog poslovanja - najavio je Petronijević.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Regionalni direktor međunarodne organizacije "SOS Dečija sela" Damir Ćorić istakao je da se projekat uklapa u koncept koji sprovodi ta organizacija o brizi o deci i mladima bez roditeljskog staranja, do punog osamostaljivanja.

- Problem nezaposlenosti mladih u zemljama regiona postao je do te mere akutan da je hitno potrebno preduzimati zajedničke akcije, poput ove - istakao je Ćorić i izrazio nadu da će projekat vrlo brzo dati rezultate čija se implementacija uskoro očekuje u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Projekat sprovode Fondacija "SOS Dečija sela Srbija" i nemačka fondacija "Herman Gmeiner", uz podršku Saveta za zapošljavanje Beograda. Donator projekta je nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    28. mart 2016 | 13:24

    Prostor ce svako platiti lako ako nalozite javnim preduzecima da rade sa tim novoosnovanim firmama. U tim zabacenim lokalima mozete da im date dozivotan prostor da se kako tako stambeno obezbede. Cini mi se jos jedan licemeran gest .

  • Imenjak

    28. mart 2016 | 13:40

    Ha ha ha obecanje ludom radovanje

  • Vlada

    28. mart 2016 | 14:21

    U hitnoj pomoci u Nisu sam od 2007 godine. Otac sam dvoje dece. Supruga nigde ne radi. Posle mene su ze zaposlili za stalno njeh jedno 20k. Ja sada ostajem bez posla posto se vraca porodilja za koju sam vezan. Ljudi posle 9 godina radi mislim da je ovo stvarno sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA