TENDER ZA SLAVIJU: Menadžer grada pozvao sve kompanije da učestvuju u realizaciji velikog projekta

Otvaranje ponuda počinje 12. maja i Grad Beograd će učiniti sve da rekonstrukcija počne do 15. juna

  • 3

Gradski menadžer Goran Vesić uputio je poziv svim domaćim i stranim kompanijama da se jave kako bi učestvovali na tenderima za izbor izvođača za realizaciju velikog projekta rekonstrukcije trga Slavija i Bulevara oslobođenja.

Ovako centar Beograda polako prerasta u - PEŠAČKU ZONU! (FOTO

On je dodao da su gradski tenderi otvoreni za sve i da gradski čelnici žele da vide nadmetanje najboljih za dobijanje posla.

Vesić je istakao da je rekonstrukcija Trga Slavija i bulevara Oslobođenja veoma važan projekat za grad Beograd.

– Trg Slavija i bulevar Oslobođenja predstavljaju jednu od najznačajnijih saobraćajnica u gradu i zato nećemo dozvoliti da rekonstrukcija traje dan duže nego što je predviđeno. Od izvođača očekujemo da radi svakodnevno, u punom kapacitetu, da radovi budu završavani na vreme kako u krajnjem roku, tako i međurokovima i da kvalitet radova odgovara zahtevima iz projekta. Nećemo se ustručavati da naplatimo penale za svako kašnjenje ili nepoštovanje ugovora kao što ćemo isplatiti bonuse za dobar rad i raniji završetak radova. Upozoravam sve potencijalne izvođače da će grad dnevno pratiti tempo realizacije radova i da ćemo redovno izveštavati javnost o stanju na projektu. Na ovom poslu kontrole biće lično angažovano više gradskih čelnika, koji će zajedno sa direktorom Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda voditi računa o svakom detalju ovog posla. Kompanije koje se budu učestvovale na tenderu treba da budu spremne na ovakv način i tempo rada koji do sada nije bio uobičajen u Beogradu kada su se radila gradska infrastruktura – poručio je Vesić i obelodanio da će za vreme rekonstrukcije trga Slavija i bulevara Oslobođenja režim saobraćaja biti promenjen.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- To je razlog zbog koga se veći deo posla radi tokom leta, kada je saobraćaj u Beogradu manjeg intenziteta. Svesni smo da svaka rekonstrukcija i promena režima saobraćaja pravi nelagodnost i zato se izvinjavamo građanima ali baš zato sve činimo da rekonstrukcija traje što kraće. Građani će na vreme biti obavešteni o režimu promene saobraćaja – rekao je gradski menadžer i naglasio da je upravo to razlog koji je doveo do odluke Grada da rekonstrukcija trga Slavija i bulevara Oslobođenja traje što kraće.

– Svesni smo da smo sebi dali veoma težak zadatak kada smo odredili da će čitav posao biti završen za 155 dana. Mogli smo, kao naši prethodnici, da ostavimo rok od godinu dana kao što su učinili za rekonstrukciju ulice Vojvode Stepe. Ali to ne bi bilo u interesu građana Beograda, a nama je njihov interes na prvom mestu – izjavio je Goran Vesić i dodao da će otvaranje ponuda biti 12. maja i da će grad sve učiniti da rekonstrukcija počne do 15. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA