Ponavljaju se izbori na 16 mesta u Beogradu

Ponovljeni izbori na 16 mesta za odbornike gradske Skupštine održaće se kad i drugi krug predsedničkih izbora 20.maja, a broj građana na tim biralištima ostaje nepromenjen u odnosu na 6. maj

  • 0

Izbori za odbornike za Skupštinu grada Beograda biće ponovljeni u nedelju, 20. maja, na 16 biračkih mesta, piše na sajtu Gradske izborne komisije.

Glasaće se ponovo na biračkom mestu 25 u OŠ "Aleksa Šantić" u Grockoj, na mestu 58 u Mesnoj zajednici "Vojvoda Mišić" na Zvezdari, na mestu 3 u OŠ "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, na mestu 43 u OŠ, Ljubinić BB, u Obrenovcu, kao i na mestima broj 29, 47, 80 i 84 na opštini Palilula, a reč je o osnovnim školama "Oslobodioci Beograda", "Stevan Dukić" i "Rade Drainac".

Takođe, izbori će biti ponovljeni i na biračkom mestu 34 u Mesnoj zajednici "Skojevska" u Rakovici, na mestu 51 u "XV Beogradska gimnazija" u Rakovici, na mestu 57 u OŠ "Vladimir Rolović" u Rakovici, biračkom mestu šest u OŠ "Isidora Sekulić" na Savskom vencu, mestu 16 u Mesnoj zajednici "Zapadni Vračar" na Savskom vencu. Izbori će biti ponovljeni i na biračkim mestima 19, 25 i 47 na Starom gradu, a reč je o Nacionalnoj službi zapošljavanja, Trgovačkoj školi i Prirodno matematičkom fakultetu.

Broj birača na mestima na kojima se ponovo glasa ostaje nepromenjen u odnosu na rešenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kojim je zaključen deo Jedinstvenog biračkog spiska za Beograd.

Za glasanje na ponovnim izborima biće štampano 23.293 glasačka listića, od čega će 70 biti rezerva, a biće štampani na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom, u formatu A4, na papiru sive boje, kao i ukupno 16 kontrolnih listova za proveru ispravnosti glasačke kutije, na papiru narandžaste boje.

Na izborima 6. maja u trci za odbornička mesta u Skupštini grada učestvovalo je ukupno 16 lista.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA