SVAKA OPŠTINA TREBA DA IMA JEDAN KLUB ZA STARE: Briga o penzionerima je prioritetna

- Grad vodi veoma odgovornu socijalnu politiku i trudimo se da svoje usluge unapređujemo, naročito kada su najstariji sugrađani u pitanju - rekla je Irena Vujović

  • 3

Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovale su danas otvaranju renoviranog Dnevnog kluba za najstarije sugrađane u Svetogorskoj ulici.

Irena Vujović je rekla da je to jedan od 24 kluba u Beogradu koje koristi oko 5.500 ljudi, dok 2.500 njih koristi uslugu pomoći u kući (gerontodomaćice).

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Grad Beograd prati politiku Vlade Srbije i premijera koji je dao preporuku da u narednom periodu svaka opština u gradu treba da ima barem jedan ovakav klub. Krajem 2015. godine otvorili smo potpuno nove klubove u Zemunu i Rakovici, kao i klub u naselju Mileva Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, a u ovoj godini je planirano je otvaranje takvog objekta na Zvezdari - rekla je gradonačelnikova pomoćnica.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Zahvalila se kompaniji Japan Tobacco International koja je odvojila sredstva za rekonstrukciju ovog kluba i pozvala i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe kako bi se oplemenili i ostali prostori ovog tipa.

- Grad vodi veoma odgovornu socijalnu politiku i trudimo se da svoje usluge unapređujemo, naročito kada su najstariji sugrađani u pitanju - istakla je ona.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić kazala je da je treće doba doba kada stariji mogu da učine mnogo toga.

- Čini mi se da našim seniorima najviše nedostaje motivacija. Skloni smo izolaciji, nekada nas bude i stid, i zbog toga smo danas ovde da pokažemo kako se može, ume i zna. Prvi put otvaramo edukativno-kreativni centar, jedinstven u Srbiji i Beogradu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ovde će postojati različite radionice , poput nih za izradu predmeta od gline, rad na kompjuterima, škola fotografije i slikanja.

- Namera je da se u 24 kluba u gradu napravi specifično dešavanje za svaki, gde će korisnici birati ono što im odgovara. Opremljeni smo tehnički, ali i znanjem i entuzijazmom - objasnila je Suzana Mišić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali i predstavnici Japan Tobacco International-a, koji je donirao sredstva za rekonstrukciju kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. april 2016 | 18:06

    Obavezno - fitnes i dizamje tegova... (Krajnje je vreme, da se resi, problem,starije - populacije.)...

  • Comment

    4. april 2016 | 18:55

    Izbori se blize,daju se obecanja koja,kao sto svi znamo(pa i moj pas) nece ispuniti

  • Jagodinac96

    4. april 2016 | 18:05

    U Jagodini svako selo ima klub penzionera,hvbala gospodinu Draganu Markovicu Palmi na svemu sto je uradio za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA