MALI: Beograd će biti dobar domaćin Evropskih univerzitetskih igara 2020. godine!

- Beograd nastavlja da bude grad sporta i mladih. Mi smo već u Evropi prepoznati kao dobri domaćini velikih sportskih takmičenja, a siguran sam da ćemo to potvrditi i ovom prilikom. Ovo je i sjajna prilika za razvoj turizma - istakao je Siniša Mali

  • 2

Grad Beograd će biti domaćin Evropskih univerzitetskih igara 2020, odlučeno je na generalnoj skupštini Evropskog univerzitetskog sportskog saveza u Vroclavu, a tim povodom gradonačelnik Siniša Mali kaže da je ovo potvrda da je Beograd poželjna destinacija za sportska takmičenja i mlade.

NIKO NIJE VEROVAO U NOVI BEOGRAD: Siniša Mali ponosan na graditelje koji su pre 70 godina postavili kamen temeljac!

- Beograd nastavlja da bude grad sporta i mladih. Mi smo već u Evropi prepoznati kao dobri domaćini velikih sportskih takmičenja, a siguran sam da ćemo to potvrditi i ovom prilikom. Ovo je i sjajna prilika za razvoj turizma, s obzirom na to da će naši gosti biti 6.000 studenata iz cele Evrope. Takođe, ovo je i način da se naši studenti povežu sa kolegama iz Evrope – istakao je Mali.

Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio predstavnicima Turističke organizacije Beograda koji su na pravi način prezentovali potencijale grada, i u tom smislu doprineli da Beograd dobije organizaciju Evropskih univerzitetskih igara.

- Pokazali smo sve potencijale i lepote Beograda, i što je najvažnije, pokazali smo da imamo dovoljno sportskih i smeštajnih kapaciteta za tako veliki događaj. S obzirom na to da se ovi kapaciteti povećavaju iz godine u godinu, verujem da ćemo 2020. biti još spremniji - rekao je gradonačelnik.

Prezentacija Beograda je održana pred članovima delegacija iz 39 zemalja, a u konkurenciji sa srpskom prestonicom je bio finski grad Tampere. Članovi Izvršnog komiteta su bili veoma zadovoljni mogućnostima koje Beograd i Beogradski univerzitet mogu da pruže mladima iz cele Evrope.

Evropske univerzitetske igre će biti održane na leto 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Normalan

    12. april 2016 | 21:28

    Da li smo mi normalni? Ne postoji sport u skolama ni srednjim ni osnovnim, a o fakultetima da i ne govorim, a mi organizujemo univerzitetske igre. Ko se tu ugradjuje i promovise? Go ce da plati i gradi? Verovatno opet novo naselje ili poslovni prostor. Da li moze da odgovori Mali.

  • ℒℴѵℯ ♥♥♥ ℒℴѵℯ

    11. april 2016 | 14:13

    Volim Vukmana!!! Jeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA