GRADI SE NOVIH 2.500 PARKING MESTA U BEOGRADU: Evo tačno i u kom delu grada (FOTO)

- Sva parking mesta biće namenjena stanarima koji žive tim blokovima, a radi se o mestima koja su trenutno devastirana i neiskorišćena. Uradili smo takav projekat za čitav grad sa 103 lokacije, ali počinjemo upravo na Novom Beogradu - poručio je Goran Vesić

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić, sekretarka Skupštine grada Sonja Podunavac i sekretar za sport i omladinu Slavko Gak prisustvovali su danas početku radova na izgradnji parkinga za putničke automobile u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu.

Parking će biti izgrađen u središnjem razdelnom pojasu između Ulice španskih boraca i Bulevara umetnosti.

Goran Vesić je naglasio da danas počinje izgradnja jednog velikog projekta, a to je izgradnja više od 2.500 parking mesta na Novom Beogradu, što će trajati narednih nekoliko godina, jer se radi o opštini kojoj, izuzimajući centar grada, nedostaje najviše parking mesta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Opština Novi Beograd se razvijala na jedan način do pre petnaestak godina, a dolaskom velikih firmi i izgradnjom poslovnih i stambenih kompleksa naprosto više nema dovoljno mesta za parkiranje, što je dovelo do velikih problema. U proteklom periodu smo u prvom delu Bulevara Zorana Đinđića, od Milentija Popovića, izgradili oko 300 parking mesta, a sada počinjemo sa drugim delom ulice na osnovu peticije više od 400 građana koji žive u okolnim zgradama - rekao je gradski menadžer, pa dodao:

- Radove u vrednosti od 70 miliona dinara, koji će trajati 120 dana, počeli smo 8. aprila i tu će biti 449 parking mesta. Istovremeno ćemo 19. aprila početi sa izgradnjom još dva parkinga, u Ulici Dušana Vukasovića 60 parking mesta i u Hehruovoj, gde će imati isto toliko novih mesta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da je grad, zajedno sa "Parking servisom" i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, utvrdio i 22 lokacije koje se nalaze između blokova, gde će u naredne dve godine biti izgrađeno 2.087 parking mesta.

- Sva parking mesta biće namenjena stanarima koji žive u tim blokovima, a radi se o mestima koja su trenutno devastirana i neiskorišćena. Uradili smo takav projekat za čitav grad sa 103 lokacije, ali počinjemo upravo na Novom Beogradu, tako da naši sugrađani sa ove opštine mogu računati na to da će u naredne dve godine između blokova imati novih 2.087 parking mesta - rekao je Vesić, podsetivši da je već završen parking kod Instituta za majku i dete sa 120 mesta i donji deo Bulevara Zorana Đinđića sa preko 300 parking mesta.

Događaju su prisustvovali direktori JKP "Parking servis" i "Beograd put" Andrija Čupković i Ivan Tejić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanar

    11. april 2016 | 22:24

    Za prosle ibore,otvoren je novoizgradjeni parking sa 120.parking mesta u bloku 11c.Parking je dovoljan za stanare,ali je u medjuvremenu zonirana (plava zona) ulica Tresnjin cvet i otvoren I Sud.Dakle,svi zaposleni iz YBC,VIG Plaze,Energoprojekta,Suda...parkiraju svoja vozila na taj parking.Tacno je da je to javni (i jedini)parking,ali sve ove institucije koje sam nabrojao imaju svoje parkinge,koji su potpuno prazni,ali branjeni rampama.Ujuto od 8.00-8.30 opsta borba...pitanje dana kada ce se neko potuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA