STARI GRAD DOBIO NOVI SKVER: Sutra kreće popločavanje platoa na Kalemegdanu, ali to nije sve (FOTO)

Siniša Mali je apelovao na građane da čuvaju obnovljene parkove i fontane i najavio početak obnove 66 fasada, koji će uslediti po usvajanju Zakona o stanovanju

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas obnovljeni skver na opštini Stari grad, na kojem je napravljeno novo igralište za decu novim rekvizitima, fontanom i česmom.

Prostor između Venizelosove, ulice Vojvode Dobrnjca i Carigradske ulice, sada je uređena zelena površina, sa stazama i platoom, a na skveru je postavljena i dekorativna rasveta.

Mali je podsetio da su radovi na uređenju parkića i malih urbanih džepova u gradu počeli pre dve godine, a da je strategija grada, pogotovo u centralnim gradskim opštinama, gde postoje vodovod i kanalizacija, sređivanje malih zelenih oaza, pijaca, a uskoro i fasada.

- Po reakicji ljudi vidimo da smo uradili pravu stvar i od toga nećemo odustati. To su male investicije, koje ne koštaju mnogo, ali potpuno menjaju izgled grada i daju deci mogućnost da provode vreme napolju, igraju se i budu bezbedna - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Uređenje skvera na Starom gradu koštalo je 30 miliona dinara, a sve radove izveli su radnici gradskih preduzeća.

- Nemamo privatne partnere, sve rade gradska preduzeća, što je potpuno drugačija strategija od prethodne gradske vlasti, ali koja daje rezultate - podvukao je Mali.

On je apelovao na građane da čuvaju obnovljene parkove i fontane i najavio početak obnove 66 fasada, koji će uslediti po usvajanju Zakona o stanovanju.

Sutra bi, kako je najavljeno, trebalo da počne popločavanje platoa kod Beogradskog pobednika na Kalemegdanu, dok u subotu sledi otvaranje dva igrališta na Savskom vencu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA