Evo ko će sve nastupati na koncertu povodom otvaranja stadiona Tašmajdan (FOTO)

- Iako u Beogradu postoje brojni sportski objekti, nijedan nema taj žar i posebnost i ne budi emocije kao Tašmajdan - poručio je Siniša Mali

  • 0

Nakon pet godina obnove, 22. aprila biće otvoren potpuno rekonstruisani stadion "Tašmajdan", koji je deo istoimenog sportsko-rekreativnog centra i kultno mesto koje pamte generacije Beograđana, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Siniša Mali, koji je podsetio da je stadion bio zatvoren od 2004. godine.

Otvaranje STADIONA TAŠMAJDAN 22. aprila uz VELIKE KONCERTE rok grupa

- Otvaramo ga ponovo spektakularnim koncertom, čime ćemo mu vratiti stari sjaj i dati mogućnost novim generacijama da provode vreme na njemu, bave se sportom i odlaze  na koncerte. Iako u Beogradu postoje brojni sportski objekti, nijedan nema taj žar i posebnost i ne budi emocije kao Tašmajdan - poručio je Mali.

Gradonačelnik je dodao da će zahvaljujući ovom mestu kulturna i sportska ponuda grada biti obogaćena i pozvao Beograđane i goste da dođu na otvaranje. Karte će koštati samo sto dinara, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Prikupljeni novac namenjen je Prihvatilištu za decu. Grad je nakon nekoliko godina iznašao objekat gde će ono biti smešteno, a trenutno se završava projekat rekonstrukcije - rekao je Mali i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u obnovi stadiona i koji su se odazvali pozivu grada da budu deo svečanog otvaranja.

Direktor SRC "Tašmajdan" Milan Noovoić podsetio je da je stadion, koji je počeo s radom 1954. godine, prvi objekat u sastavu sportsko-rekreativnog centra. On je precizirao da je već sada poznato da će samo u junu ove godine na ovom prostoru biti održano pet, šest koncerata, ali da su od velike važnosti i predstojeći sportski događaji.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Na objektu je podignuta puna funkcionalnost i on je bezbedan, istakao je Novović.

Na koncertu, koji počinje u 19 sati, nastupiće "Riblja čorba", "Van Gog", "Električni orgazam", "Piloti", "Galija" i hor "Čarolija", koji predvodi Leontina. Muzičaru su najavili dobar provod, evocirali uspomene na ovo kultno mesto i istakli da im je ukazana velika čast što će održati koncert na Tašmajdanu.

Konferenciji za novinare u Starom dvoru prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA