NE ŽELIMO DA IDETE U INOSTRANSTVO "TRBUHOM ZA KRUHOM": Evo šta je Siniša Mali poručio đacima ŠAMPIONIMA (FOTO)

- Naša dužnost je da omogućimo da u Beograd dođu investicije, da se otvore nova radna mesta, da možete da birate gde želite da radite i da ovde osnujete svoje porodice - rekao je gradonačelnik Beograda

  • 5

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica, primili su danas u Starom dvoru 33 učenika beogradskih škola koji su u proteklih godinu dana nagrađeni zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama na međunarodnim takmičenjima.

Tom prilikom osvajačima medalja uručeni su tablet računari za prvoplasirane u pojedinačnom plasmanu i knjige.

Siniša Mali je istakao da je ovaj prijem prilika da se nagrađenima pokaže zahvalnost i oda priznanje za postignuća tokom prethodne godine.

- Ovo je prvi put da se organizuje ovakav prijem, ali do sada će biti tradicija za sve Dane Beograda. Praznik grada je prilika da se oda priznanje mladima koji su ostvarili velika dostignuća i koji su istovremeno budućnost Beograda, kao i da se promoviše znanje i rad uložen u ovakve uspehe - rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je naglasio da će Grad Beograd nastaviti da podržava mlade i uspešne ljude i stvara mogućnost za njihovo zaposlenje.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Mi smo, po prvi put, osnovali Fondaciju za mlade talente Grada Beograda, koja je počela da radi od januara, i sa nama su danas Andrea Radulović i Ana Zekavica, koje su tu da vode računa o radu fondacije. Namera fodnacije je da podrži vas i mlade poput vas, koji imaju ideje, a nemaju mogućnosti da ih ostvare, jer će uz našu pomoć to biti moguće - rekao je Siniša Mali, pa nastavio:

- Počev od kupovine instrumenata za muzičke škole, kompjutera za Matematičku gimnaziju i svega drugog što je potrebno, jer želimo da vam damo mogućnost da uz našu pomoć ostvarite svoje snove. Naš uspeh se meri time da li ćete posle školovanja ostati ovde ili ćete otići "trbuhom za kruhom" u inostranstvo, što mi ne želimo. Naša dužnost je da omogućimo da u Beograd dođu investicije, da se otvore nova radna mesta, da možete da birate gde želite da radite i da ovde osnujete svoje porodice. Vi ste budućnost ove zemlje i ovog grada i mi se ponosimo vašim uspesima.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović naglasila je da svaki pojedinačni rezultat predstavlja krunu prethodno uloženog napornog rada i da današnji prijem predstavlja priznanje onima koji se bore za napredak znanja.

- Na ovaj način želimo da promovišemo prave vrednosti i da pošaljemo poruku da cenimo one koji svojim umećem, zalaganjem i trudom postižu najbolje rezultate. Za vredne ne postoje gradine i na vama kao budućoj eliti Beograda i Srbije je velika odgovornost da se dalje usavršavate. Mi ćemo vam omogućiti da dalje razvijate svoj talenat i ohrabriti vas da to činite u svom gradu i u svojoj zemlji - rekla je Andrea Radulović.

Ona je naglasila da je upravo zbog takve vrste podrške Grad Beograd osnovao Fondaciju za mlade talente.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Svrha postojanja fondacije je da pomogne mladima i omogući vaše dalje usavršavanje, ali i da vas ohrabri da u tom naporu istrajete. Pred vama je još puno izazova, pobeda, važnih i teških odluka, ali ne zaboravite da ćete ako svim srcem budete radili ono što volite, biti uspešni, a mi ponosni na vaše uspehe - rekal je Andrea Radulović, pa dodala:

- Jednoga dana, vi ćete donositi ključne odluke i mi ćemo vam pomoći da uspete, kako biste vi sutra pomogli nekim drugim generacijama da budu uspešni poput vas.

Svečanost je svojim učešćem ulepšao nastup maturanata Džez odseka Muzičke škole Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milic

    15. april 2016 | 17:20

    U srbiji nije da nema leba ima ima puni kontejneri nego nema posla nema buducnosti bre drzava prezaduzena nema ko da upravlja ovom srbijom to je problem.

  • Lazar

    15. april 2016 | 13:05

    Da bas tebe cu da pitam i da slusam! Ti sto imas sve,a ja nigde nista! Zivim u stanu sa 2 generacije i ja treca! Ja odlucujem o sebi i svom zivotu!!! E blago tebi!!!

  • Ja+

    15. april 2016 | 13:00

    Idite slobodno nema ovde leba!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA