Obnovljena manifestacija "Dečje beogradsko proleće" posle 20 godina (FOTO)

Prvo "Dečje beogradsko proleće" održano je 1972. godine u tadašnjem Domu pionira, a sada u Dečjem kulturnom centru Beograda

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović i sekretar Skupštine grada Beograda Sonja Podunavac prisustvovali su danas u Dečjem kulturnom centru Beograda svečanom otvaranju manifestacije "Dečje beogradsko proleće", koje je obnovljeno posle 20 godina.

Vesić je rekao da je zadovoljan što se u ovom mandatu Skupštine grada Beograda, posle toliko godina, obnovila ova manifestacija.

- Ovo je bila jedna od najlepših dečjih manifestacija uz koju su odrastale generacije Beograđana. Verujem da će "Dečje beogradsko proleće" u budućnosti ponovo dobiti i takmičarski karakter, sa koga će izlaziti novi hitovi i uz koje će odrastati generacije koje dolaze - istakao je Vesić i rekao da se nada da se više nikada neće dovesti u pitanje opstanak ovako značajne manifestacije.

RADOST EVROPE STIŽE: Beograd postaje dečja prestonica! (FOTO)

Gradski menadžer zahvalio se DKCB-u na ogromnom trudu da se ova manifestacija obnovi, kao i kompaniji "Pionir" na podršci.

Foto: Promo Foto: Promo

Muzički urednik manifestacije Leontina Vukomanović istakla je da je ovaj festival bio jedinstven, jer su dečije pesme pevali odrasli, poput Dragana Lakovića, a uz podršku dečjeg hora.

OVAKO SE RASTE U PRAVE LJUDE: Roditelji pažnja, ovo je važno za vaše mališane! (FOTO)

- Ovogodišnja manifestacija biće posvećena pesmama koje su obeležili ovaj festival u prošlosti, a koje su prepevali doajeni naše muzičke i dramske scene poput Minje Subote, Branka Kockice, Bode Ninkovića, Jelene Tomašević, Sergeja Ćetkovića, Bojane Stamenov i drugih istaknutih ličnosti - navela je Vukomanovićeva i zahvalila se, pre svih, gradskom menadžeru na nesebičnoj podršci.

OVO SU PISMA MALIŠANA KOJIMA NEMA KO DA KUPI POKLON: Zaplakaćete kada vidite šta su tražili od DEDA MRAZA! (FOTO)

Prvo "Dečje beogradsko proleće" održano je 1972. godine u tadašnjem Domu pionira, a sada u Dečjem kulturnom centru Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA