VUČIĆ: S Hiltonom ulazimo među najbolje gradove sveta (FOTO) (VIDEO)

Prvi hotel Hilton u Srbiji imaće 242 gostinske sobe, osam spratova a očekuje se da svoja vrata hotel otvori 2018. godine

U samom srcu Beograda, na uglu Ulica kralja Milana i Kralja Milutina, danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju prvog Hilton hotela u Beogradu i Srbiji.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici kompanije Hilton Vorldvajd, vodeća globalna ugostiteljska kompanija u čijem je vlasništvu više od 4.600 hotela.

Premijer Aleksandar Vučić napomenuo je da je Hilton u Beogradu još jedan pokazatelj da se Beograd i Srbija menjaju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Beograd jeste stari grad, ali je i jedan kosmopolitski grad. Najbolji gradovi u svetu imaju hotel Hilton i Beograd postaje jedan od takvih. Svaki građanin bi trebalo da se ponosi danas. Ostaje nam da i ove fasade u okolini sredimo. Hiltonu moramo da budemo puna podrška jer danas sve birokratske procedure prolaze lakše. Turizam počiva na stabilnosti. Hilton je izabrao pravu destinaciju, jer Srbija će biti sidro stabilnosti u regionu. Dolaziće nam turisti iz Evrope, Amerike, Kine, regiona - rekao je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvi hotel Hilton u Srbiji imaće 242 gostinske sobe, osam spratova  a očekuje se da svoja vrata hotel otvori 2018. godine.

Neposredno pre postavljanja kamena temeljca, gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, naveo je da je ova investicija vredna 70 miliona evra i 300 radnih mesta. Mali je istakao i da je ovo prvi hotel sa pet zvezdica posle tri decenije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Izgradnja ovog hotela je nešto sto se sanjalo i maštalo, a ova investicija je bila nezamisliva. Sada smo svedoci toga da se prvi Hilton gradi u Srbiji i to na mestu koje deset godina bilo napusteno- rekao je Mali i zahvalio se Hiltonu što su svoje poverenje dali Srbiji.

Meribel Arnet, potpredsednica za razvoj kompanije Hilton Vorldvajd, navela je da će ovaj objekat biti prvi međunarodno brendirani hotel kao i da veruje da će postati broj jedan za posetioce.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Divno je videti ovoliko uzbuđenje oko projekta koji pratim već neko vreme. Danas stojim ovde u istorijskom centru jednog od najstarijih gradova jugoistočne Evrope. Širom sveta naše poznato gostoprimstvo ponudićemo i ovde u starom gradu - istakla je Meribel.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    17. april 2016 | 15:10

    Prosto za ne poverovati koliko botova. Mada mi se cini da ove komentare, jedna licnost pise pos drugim imenima, kada su svi isti...

  • Goran

    17. april 2016 | 14:47

    Beograd zaslužuje jedan u nizu hotela kao sto je Hilton !

  • Zoran

    17. april 2016 | 14:40

    Svakog dana se nesto gradi a to je znak da ljudi rade i zaradjuju od toga.Ovakva zgrada i ovakav hotel dizu Beograd u sam vrh svetskih prestonica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA