UŠĆE I KALEMEGDAN ĆE SE SPOJITI: Beograd dobija još jednu žičaru!

- U narednom periodu nas očekuje niz projekata koji će urediti stepenište kod francuske ambasade, veliko stepenište kod Aleje heroja, kao i Sahat kapija - rekao je direktor "Beogradske tvrđave" Petar Andrijašević

  • 13

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da grad ima u planu, da uz pomoć Vlade Srbije, na ovaj način spoji Ušće i Kalemegdan. Do tada, nadležni će, prema usvojenom projektu, Kalemegdan povezati sa Beton halom i to jedinstvenim mostom čija je izgradnja predviđena ove godine.

Gradski čelnici veruju da prevoz  preko Save može da privuče i strance.

- To može da bude atrakcija koja će povećati broj turista. Kalemegdan je važan i ubuduće ćemo više raditi na uređenju svih njegovih delova, poput paviljona Cvijeta Zuzorić koji je u veoma lošem stanju, da bi bio ono što treba, ponos Beograda - rekao je Vesić za Novosti.

Foto: Panoramio/de8j8a Foto: Panoramio/de8j8a

Nadležni još nisu precizirali period kada će ova zamisao biti pretočena u delo, ali je najavljena gradnja mosta na Kalemegdanu ove godine. Ova građevina protezaće se sa visokih zidina do reke odnosno Beton hale.

Ovaj istorijski deo prestonice dobiće i uređene pešačke staze. U toku su radovi na njihovom saniranju u parku Mali Kalemegdan.

- U narednom periodu nas očekuje još niz projekata kao što je uređenje malog stepeništa kod francuske ambasade, velikog stepeništa kod Aleje heroja, kao i Sahat kapija - rekao je Petar Andrijašević, direktor "Beogradske tvrđave".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    19. april 2016 | 13:19

    Pa gradite i malo van beograda! Pa nije Srbija samo bg.! Najveci olos je u bg.!!!

  • mm

    19. april 2016 | 16:03

    Izvinite, koju "jos jednu"? Kao da ih ima vec 16

  • ☆☆☆

    19. april 2016 | 15:18

    Auuu daj što pre izbore da se ova bruka i skandal zaustave.Žičara na Kalemegdanu? Dajte ljudi,sprečimo ubijanje Beograda!!!Ovo je skandalozno.Šta je sledeće? Možda da zastakle kulu Despota Stefana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA