Počela obnova i nadogradnja garaže "Obilićev venac"

U ovu garažu nije mnogo ulagano još od pre četiri decenije, kada je otvorena, i sada će biti potpuno rekonstruisana i dobiće još dva nivoa sa 220 novih parking mesta

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas početku radova na rekonstrukciji i nadogradnji garaže "Obilićev venac", koja će trajati deset meseci i građani će dobiti novih 220 mesta za parkiranje. Početku radova prisustvovala je i Nela Mićović, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

Prema rečima Siniše Malog, u ovu garažu nije mnogo ulagano još od pre četiri decenije, kada je otvorena, i sada će biti potpuno rekonstruisana i dobiće još dva nivoa sa 220 novih parking mesta.

-U sledeća dva meseca krenućemo sa radovima na pretvaranju Obilićevog venca u pešačku zonu tako da ćemo ona parking mesta koja ćemo tu izgubiti nadoknaditi ovde u garaži. Radovi će trajati deset meseci, a garaža će imati neke novine poput punjača za električne automobile, kao i lift koji mogu da koriste osobe sa invaliditetom - najavio je Mali.

On je dodao da grad neće stati na tome jer sledi i rekonstrukcija garaže na Zelenom vencu i u Masarikovoj.

- To su stvari koje moramo da uradimo jer se njima niko nije bavio godinama, a mi želimo da građani i gosti Beograda imaju mesta za parkiranje. Na Novom Beogradu ćemo dobiti oko 570 novih parking mesta, a identifikovalismo 103 lokacije u blokovima gde možemo da uredimo nova parking mesta u delovima koji su sada devastirani i potpuno neiskorišćeni - rekao je Mali.

Printskrin: Google Street View Printskrin: Google Street View

Slušamo zahteve građana i nastojimo da im izađemo u susret kad kod je to moguće – rekao je gradonačelnik koji je podsetio da je na Vračaru uveden novi sistem senzora, gde pomoću info-tabli građani mogu da vide da li u nekoj ulici ima slobodnih parking mesta pa ne moraju da kruže i traže parking, a to će se raditi i u drugim opštinama.

On je najavio da će za desetak dana biti završen projekat za novu garažu na Studentskom trgu i dodao da zajedno sa EBRD-om grad radi na pripremi dokumentacije za javno-privatno partnerstvo za pet novih garaža u Beogradu,  ispod Kosančićevog venca, ispod Đeram pijace, u Kosovskoj ulici, Skerlićevoj i na Trgu republike.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Time ćemo stvoriti preduslov da za tri godine čitav uži centar grada pretvorimo u pešačku zonu jer će biti dovoljno parking mesta u podzemnim garažama za građane i goste Beograda -rekao je Mali koji je zahvalio Neli Mićović na pomoći da se projekat obnove garaže uklopi u fasade okolnih zgrada i da ni na koji način ne bude zgrada koja odudara od drugih.

Printskrin: Google Street View Printskrin: Google Street View

Andrija Čupković, direktor JP "Parking servis" naglasio je da je Građevinski fakultet uradio analizu u kojoj je rečeno da, ukoliko se za dve godine ne krene u rekonstrukciju tri centralne garaže, onda mogu da se zaključaju jer su sasvim nebezbedne.

– Nastavljamo da radimo garažu u Masarikovoj koja će biti potpuno rekonstruisana do kraja godine, a radi se potpuno nova fasada i na garaži Zeleni venac. Posle svih ovih radova nadam se da građani primećuju gde ide njihov novac koji daju za parkiranje – rekao je Čupković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma da

    19. april 2016 | 15:03

    Sto volim ove izbore,sve puca od radova

  • Dejan

    21. april 2016 | 09:21

    A gde ce stanari okolnih zgrada da parkiraju svoje automobile? U garazi za tridesetak hiljada dinara mesecno? Em sto mukom satima pravimo krugove ne bi li nasli mesto u svojoj zone, em sada cemo i to malo mesta da izgubimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA