MARKO GRUJIĆ, NEBOJŠA GLOGOVAC, VUK RŠUMOVIĆ: Evo ko je još osvojio Nagradu Grada Beograda za 2015. godinu!

- Danas je prilika da nagrađenima kažemo i jedno veliko hvala, jer menjaju na bolje naš grad i našu zemlju - rekao je gradonačelnik Beograda

  • 2

Gradonačelnik Siniša Mali uručio je danas u Starom dvoru Nagrade Grada Beograda koje se po četrnaesti put u devetnaest kategorija dodeljuju najzaslužnijim građanima za prethodnu godinu.

Gradonačelnik je istakao da danas zahvaljujemo najboljima među najboljima, jer su svojim radom, talentom i znanjem zaslužili da ponesu najprestižnije priznanje Grada Beograda.

- Danas je prilika da nagrađenima kažemo i jedno veliko hvala, jer menjaju na bolje naš grad i našu zemlju. Oni su primer mladim generacijama da svoje snove mogu da ostvare u Srbiji i u svome gradu - istakao je Mali.

On je posebno zahvalio žiriju na obavljenom poslu jer us, kako je naveo, bez sumnje izabrali najbolje među nama.

Nagrada Grada Beograda za književnost i prevodno stvaralaštvo za 2015. godinu dodeljuje se Petru Cvetkoviću, a za pozorišno stvaralaštvo Nebojši Glogovcu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Dobitnik nagrade za film i radio-televizijsko stvaralaštvo je Vuk Ršumović, a za likovno i primenjeno stvaralaštvo, veizuelne i proširene medije Milica Stevanović.  Nagrada Grada Beograda za muziku i muzičko-scensko stvaralaštvo za 2015. godinu dodeljuje se Dejanu Despiću, a za društvene i humanističke nauke prof. dr Slaviši Orloviću.

Nagrada Grada Beograda za prirodne i tehničke nauke za 2015. dodeljuje se dr Aleksandri Maluckovoj i dr Ljupču Hadžievskom. Nagrada Grada Beograda za pronalazaštvo nije dodeljena.

Dobitnik nagrad za izuzetno delo koje predstavlja doprinos u razvoju medicine u 2015. je prof. dr Lazar Davidović, a za rad ili izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine prof. dr Miroslav Đorđević.

Vladi Slavici dodeljuje se Nagrada Grada Beograda za arhitekturu i urbanizam za 2015., a za poljoprivredu poljoprivrednom gazdinstvu Milivoja Stevanovića - farma svinja "Stevanović", Dudovica, Lazarevac.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nagrada Grada Beograda za novinarstvo za 2015. dodeljuje se Vladimiru Palikući. Dobitnik nagrade za obrazovanje je Elizabeta Maksović, a za sport Marko Grujić.

Jereju Vladimiru Markoviću dodeljuje se Nagada Grada Beograda za herojsko delo za 2015. godinu, a za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada prof. dr Radmili marinković. Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd za 2015. dodeljuje se Nemanji Raduloviću. Nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih u oblasti nauke za 2015. godinu dodeljuje se dr Mladennu Stajiću, dok u oblasti umetnički rad nagrada nije dodeljenja.

Nagrada Grada Beograda "Svetislav Stojanović" za 2015. godinu, dodeljuje se Marku Joviću i Vatrogasnoj spasilačkoj četi "Zemun".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko Iz Mase

    19. april 2016 | 15:14

    По ком критеријуму Марко Грујић осваја награду града Београда за 2015. годину у спорту? А да он игра за миљеницу власти....

  • Dr. za rock and roll

    19. april 2016 | 15:01

    Glogovac-- legendo!!!! Kako bih voleo popiti pivo sa tobom uz pesmu-- mesececa kci!! Partibrejkers

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA