Počela izgradnja kanalizacione mreže u Surčinu (FOTO)

- Biće izgrađeno 45 kilometara kanalizacione mreže i na ovaj način se stiču uslovi da 4.400 domaćinstava bude priključeno na ovaj sistem - rekao je gradski menadžer, Goran Vesić

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas početku radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Starom jezgru opštine Surčin. Obilasku radova prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović i Stojan Vujko, direktor "Milenijum tima" koji izvodi radove.

NOVA PARKING MESTA, SENZORI, REKONSTRUKCIJA KALENIĆ PIJACE: Gradski menadžer najavio velike investicije u Beogradu

Vesić je istakao da je današnji dan veoma značajan za opštinu Surčin jer počinje izgradnja fekalne kanalizacije čija je vrednost 131 milion dinara.

- Biće izgrađeno 45 kilometara kanalizacione mreže i na ovaj način se stiču uslovi da 4.400 domaćinstava bude priključeno na ovaj sistem. U samom jezgru Surčina živi oko 12.000 ljudi i svakome je jasno koliko je ovo značajno za opštinu. Rok za izgradnju je 240 dana, do 20. decembra, što je Surčin dugo čekao, a što smo mi kao Grad Beograd obećali.

- Ovo je ujedno i ispravljanje jednog, da budem blag, propusta, a zapravo malverzacije koja se u Surčinu dogodila pre nekoliko godina kada je bivša opštinska vlast uzela novac građana za kanalizaciju, potrošila nenamenski kredit od milion evra, a kanalizacije danas nema. Da je ima, ne bismo je mi danas gradili i mi ćemo ispoštovati ugovore koje su građani potpisali sa opštinom i dobiće ono za šta su platili - rekao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio da je Grad Beograd preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za opštinu Surčin ove godine izdvojio 170 miliona dinara.

- U drugoj polovini godine očekuje nas izgradnja kanalizacione crpne stanice u Dobanovcima, vredna 250 miliona dinara, i građani ove opštine mogu biti sigurni da u naredenih deset godina, u okviru gradskog plana, nijedna kuća neće ostati bez kanalizacije, a oni će do tog cilja stići i ranije.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Naša politika je da svi stanovnici Beograda, bez obzira na to gde žive, moraju imati kanalizaciju, vodovod, put i javni prevoz i zato ulažemo u prigradske opštine kako bismo nadoknadili nedostajuću infrastrukturu koja nije urađena u prethodnom periodu - kazao je Goran Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša podsetio je da se danas uz radove na kanalizaciji otvara obilaznica i petlja kod Surčina, što će umnogome unaprediti život svih stanovnika ove opštine.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Projekat kanalizacije napravljen je tako da se radi u 17 segmenata koji će, iako zasebni, biti povezani u funkcionalnu celinu. Kako koja celina bude završena, tako će se priključivati i domaćinstva na mrežu, onako kako je definisano ugovorom, a posle toga radićemo na kanalizaciji u Dobanovcima i nastaviti da stvaramo uslove za njenu izgradnju prema Jakovu i ostalim selima na teritoriji opštine - rekao je Šuša.

Stojan Vujko, direktor "Milenijum tima", obećao je da će projekat biti urađen u roku i u zahtevanom kvalitetu, pri čemu će se radnici truditi da svojim radovima što manje remete život žitelja ove opštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    21. april 2016 | 20:07

    A Ritopek nema ni vodovod ni kanalizacuju sramota da vad bude

  • Suzana

    20. april 2016 | 15:17

    A kad ce je dobiti ovca,koja se nalazi na 10km od centra grada ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA