Beograd čuva sećanje na ŽRTVE HOLOKAUSTA!

- Ovo nekadašnje stratište decenijama čeka svoju sudbinu, a na nama je da pokažemo da negujemo kulturu sećanja - saopštio je Siniša Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, rekao je danas, povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i druge žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu, da će Beograd sačuvati sećanje na sve žrtve ovog rata.

- Sava povezuje tri velika stratišta, Jasenovac, Gradišku i Staro sajmište. Ako već nije moguće da se na gornjem toku Save, u samom Jasenovcu, na pravi način žrtvama ukaže počast, to će biti urađeno ovde nizvodno, u Beogradu, na Starom sajmištu - rekao je Mali.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je još istakao, da su prema ovom mestu decenijama unazad razne vlasti pokazivale nemar, a želja je da ovaj prostor postane memorijalni kompleks, na čemu se uveliko i radi.

- Ovo nekadašnje stratište decenijama čeka svoju sudbinu, a na nama je da pokažemo da negujemo kulturu sećanja - saopštio je prvi čovek Beograda.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je dodao da će se u narednom periodu steći uslovi za početak uređenja ovog prostora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA