Beogradski maturanti zaigrali u "Plesu sa Evropom" (FOTO/VIDEO)

Manifestacija" Ples sa Evropom" okupila maturante na trgovima širom Srbije. Plesao se kadril, ali i igralo uz popularne hitove komercijalne muzike

  • 1

Oko 300 maturanata iz Beograda plesalo je danas u tematskom parku "Terazije iz tridesetih" na Novom Beogradu, u okviru manifestacije "Ples sa Evropom".

Obučeni u narandžaste i crne majice, s belim kišobranima, plesali su kadril, zvanični ples ove manifestacije.

Beogradski maturanti su prethodne dve nedelje u "Pioniru" vežbali ples, uz pomoć instruktora Plesnog saveza Beograda. Neki su plesali u paru, a uz popularne pesme i hitove odigrali su nekoliko zajedničkih  koreografija.

Pogledajte video sa manifestacije.

Manifestacija "Ples sa Evropom"  je međunarodni omladinski festival, koji se u gradovima u Srbiji organizuje šestu godinu za redom, a istovremeno se odigrava na više od 150 mesta širom Evrope. I ove godine srpski maturanti će biti među 50.000 plesača, koliko ih je najavljeno u više od 10 država Evrope.

Prvobitno je bilo planirano da maturanti iz cele Srbije održe zajednički ples u Beogradu, ali je događaj, ipak, organizovan lokalno, pa su maturanti zaplesali na ulicama svojih rodnih gradova.

Veseli i raspoloženi svršeni srednjoškolci rekli su nam da im je drago zbog završetka škole, ali ne i zbog toga što će se manje družiti.

- Drago mi je što je kraj gimanzije, ali nije školovanja. Slede pripreme za fakultet i sve što uz to ide. Voleo bih da nastavim da se družim sa drugovima iz odeljenja - rekao je Miloš Stojković, maturant XII gimnazije.

A ovako su se maturanti zabavljali nakon kupanja u fontani.

Organizatori manifestacije, Skupština grada Beograda i Naftna industrija Srbije, izrazili su nadu da će maturanti početi tradicionalno da proslavljaju maturu baš na Novom Beogradu, gde je izgrađena replika Terazija u razmeri jedan prema jedan.

U Užicu je oko 700 užičkih maturanata učestvovalo u plesu za Ginisa, koji su u istom trenutku zaplesali sa vršnjacima iz 75 gradova iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore, Kipra, Češke i Srbije.

Užički maturanti, koji su plesali na Gradskom trgu, kažu da su se dobro zabavili i da im se trud isplatio, jer je bar na pet minuta Užice bilo zaista deo Evrope.

U prisustvu roditelja, nastavnika i brojnih Užičana, srednjoškolci su tačno u podne, uz zvuke Štrausove operete "Slepi miš", plesali staru dvorsku igru - kadril.

Čestitajući maturantima prvu veliku maturu, gradonačelnik Užica Jovan Marković poželeo im je da sve ostale životne pobede slave sa radošću i zahvalio se na lepoj slici koja je iz Užica u podne poslata u svet.

Pored obaranja Ginisovog rekorda, cilj "Plesa sa Evropom" je i edukacija srednjoškolaca, učenje lepim manirima, kao i jačanje timskog duha i zajedništva, rekao je Marković.

Inače, tematski park "Terazije iz 30-ih" otvoren je za posetioce svakog vikenda, subotom i nedeljom, ukoliko vremenske prilike to dozvole.

(Lj.V. / Foto: M. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opet Srbi kopiraju Hrvate.

    25. maj 2013 | 04:13

    Opet Srbi kopiraju Hrvate. Sljedeće godine će pričat da su oni sve izmislili. Koja patologija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA