ON JE DOBIO "DUGU": Aleksandar Stojmenović je prvi srpski policajac koji je javno priznao da je gej (FOTO)

Dobitnik nagrade je rekao da je nagrada za njega obaveza da u budućnosti još bolje radi na unapređenju LGBT prava

  • 26

Dobitnik nagrade "Duga" za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije za 2015/2016. godinu je oficir za vezu sa LGBT zajednicom MUP Srbije Aleksandar Stojmenović, prvi policajac koji je objavio da je gej.

- Stojmenović je i prvi javno autovani pripadnik MUP-a u Srbiji - navodi se u saopštenju žirija.

- Iako ta njegova odluka nije bila laka, on je istrajao u tome, među svojim kolegama, ali i kroz zapažene medijske nastupe u kojima je ne skrivajući svoju seksualnu orijentaciju promovisao aktivnosti policije u radu sa LGBT populacijom - navodi žiri.

KAKO SE NA SRPSKOM KAŽE - LGBT ili PEDER? Odbornik iz Trstenika NASMEJAO SRBIJU ovim objašnjenjem (VIDEO)

Dobitnik nagrade Aleksandar Stojmenović rekao je da je nagrada za njega obaveza da u budućnosti još bolje radi na unapređenju LGBT prava.

On je podsetio da je u prethodnom periodu dosta toga učinjeno na unapređenju saradnje policije i LGBT zajednice - sačinjen je priručnik, održani su brojni seminari i tribine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Policijski službenici su dužni da služe zajednici, da postupaju odgovorno, profesionalno i humano i da poštuju ljudsko dostojanstvo svakog lica - rekao je Stojmenović.

Izabrane GEJ IKONE I HOMOFOB GODINE u Srbiji: Major, glumac i reditelj!

Nagradu "Duga" ustanovila je organizacija "Gej stret alijansa" 2013. godine, a prethodni dobitnici, pored Joksimovićeve, bili su šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević i Odeljenje za rad sa zajednicom MUP-a Srbije. Nagradu dodeljuje Gej strejt alijansa.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA