SRBIJA CENTAR EVROPE: Kongres Evropskog udruženja mikrohirurga u Beogradu 2018. godine

Održavanje ovog elitnog naučnog skupa predstavlja veliki značaj za srpsku medicinu, ali i za sam Beograd i Srbiju

  • 2

Na nedavno održanom Evropskom kongresu mikrohirurga u Antaliji u Turskoj, potvrđeno je da će se sledeći kongres ovog prestižnog udruženja održati u Beogradu 2018. godine. Za predsednika udruženja i predsednika sledećeg kongresa izabran je profesor Marko Bumbaširević, ortopedski hirurg, redovni profesor Medicinskog fakulteta  Univerziteta u Beogradu i dopisni član SANU.

 

Ovo udruženje u svom članstvu ima mikrohirurge iz evropskih zemalja sa specijalizacijom iz ortopedske hirurgije, plastične hirurgije i hirurgije šake, ali i hirurge sa drugim specijalizacijama koji su osposobljeni za bavljenje mikrohirurgijom.

 

Održavanje ovog elitnog naučnog skupa predstavlja događaj od velikog značaja za srpsku medicinu, ali i za sam Beograd i Srbiju.

 

Mikrohirurgija kao najsloženija hirurška disciplina omogućava prišivanje odsečenih ekstremiteta, rekonstrukciju oštećenih nerava i transplataciju različitih delova tela i organa. Mikrohirurgija trenutno doživaljva pravu renesansu zbog sve učestalijih transplatacija lica, ekstremiteta, jednjaka i drugih organa, a u najavi je i transplatacija glave.

 

Ova disciplina je takođe neophodna prilikom ugradnje najmodernijih proteza koje se nazivaju bioničke ruke i noge i u velikom procentu zamenjuju funkciju ekstremiteta koji nedostaje.

 

Zbog stručnog i naučnog ugleda profesor Bumbašević, na kongresu u Beogradu, pored eksperata iz Evrope, očekuje se i učešće većeg broja svetski uglednih hirurga sa ostalih kontinenata. Svoj dolazak su već potvrditi eminentni eksperti iz SAD, Japana, Kine, Koreje, Indije i drugih zemalja.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA