≫ 

BELGRADE TO BOWIE: Beograd na najbolji mogući način odaje počast velikoj muzičkoj legendi (FOTO) (VIDEO)

"Belgrade to Bowie" najavljuje poseban filmski repertoar, koji će sadržati filmove u kojima je Bouvi igrao, snimke njegovih koncerata, spotove, posebne muzičke događaje sa nastupima domaćih autora

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić, sastao se danas u Starom dvoru sa Barbarom Garčević, autorom projekta "Belgrade to Bowie", u okviru koga će u Jugoslovenskoj kinoteci od 28. maja do 21. avgusta biti otvorena izložba fotografija Brajana Rašića "David Bowie".

OTKRIVENA NAJVEĆA BOUVIJEVA TAJNA: Kad iznesete njegovu poslednju ploču na sunce, desiće se ČUDO! (FOTO)

Vesić je podržao ovaj projekat još pre nekoliko meseci, naglasivši da će se Beograd i na ovaj način odužiti nedavno preminuloj svetskog zvezdi.

- Sa velikim zadovoljstvom sam podržao ovaj projekat još pre nekoliko meseci kada su Barbara Garčević i Sergej Trifunović prvi put došli kod mene sa idejom da Beograd bude jedini grad koji će imati ovakvu izložbu. Beograd je prestonica kulture i svetska metropola. Ponosan zato što će naš grad odati omaž Dejvidu Bouviju, jednom od najznačajnijih svetskih muzičara dvadesetog veka - rekao je Vesić, pa dodao:

Foto: Promo Foto: Promo

Brajan Rašić je više od dve decenije bio jedan od Bouvijevih zvaničnih fotografa, za nekoliko dana dolazi u Beograd i sledeće nedelje ću ga dočekati u Starom dvoru kako bih mu se zahvalio jer bez njega, njegovih fotografija i rada Beograđani ne bi bili u prilici da upoznaju Bouvija na jedan drugi način.

Prema njegovim rečima, Beograd je ponosan na sve kutlurne manifestacije u gradu među kojima je i Džef festival, koji je ove godine imao rekordan broj posetilaca. Kao jedan od dokaza da Beograd ulaže značajna sredstva u kutluru, dodao je gradski menadžer, je i osnivanje Fonda za mlade talente, putem koga se finansijski podržavaju mladi talenti.

"Belgrade to Bowie" je velika izložba fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog muzičkog fotografa. Posetioci će moći da vide više od stotinu Rašićevih fotografija iz različitih Bouvijevih faza na velikim formatima. Brajan je rođeni Beograđanin, koji se proslavio u Londonu kao fotograf velikih svetskih muzičkih zvezda, a našoj javnosti je poznat kao zvanični fotograf legendarnih Roling Stonsa.

Zvahljujući velikoj podršci Rajfajzen banke, koja je pokrovitelj ove izložbe i Gradu Beogradu, Beograđani će moći da uživaju u Rašićevim fotografijama, kao i u bogatom pratećem programu. Posetioci Kinoteke imaće jedinstvenu priliku da vide na jednom mestu radove brojnih beogradskih umetnika, kojima je Bouvi bio direktna inspiracija za njihove radove.

Posetioci ove izložbe moći će da pogledaju i izložbene omote bouvijevih ploča, a među kojima su neka zaista retka izdanja.

"Belgrade to Bowie" najavljuje poseban filmski repertoar, koji će sadržati filmove u kojima je Bouvi igrao, snimke njegovih koncerata, spotove, posebne muzičke događaje sa nastupima domaćih autora koji će izvoditi omiljene Bouvijeve pesme, umetničke radionice, strip crtače, muzičke kvizove, nagradne igre, biblioteku i brojne druge aktivacije.

Uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa festivalom "DEV9T", Beograd će u junu domiti mural posvećen Dejvidu Bouviju.

Autori ovog ambicioznog projekta su Barbara Garčević i Sergej Trifunović, a originalna i zahtevna postavka izložbe delo je Jasmine Holbus, produkciju je radila Maria Jlseijević, a vizuelni identitet studio Design Büro iz Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA