• 1

AMERIČKI AMBASADOR POHVALIO BEOGRAD: Siniša Mali se sastao sa Kajlom Skatom u Starom dvoru!

Američki ambasador je rekao da se u Beogradu vidi dinamičan rast i razvoj, i pohvalio Grad što je sredio finansijsku situaciju i što sprovodi velike projekte. Skat je primetio da je grad veoma proaktivan i da nastoji da privuče strane investitore

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se u Starom dvoru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skatom, sa kojim je razgovarao o privlačenju stranih investicija i o velikim projektima Grada Beogrda.

STIŽE PODRŠKA IZ AMERIKE: Džon Keri čestitao Vučiću izbornu pobedu

Američki ambasador je rekao da se u Beogradu vidi dinamičan rast i razvoj, i pohvalio Grad što je sredio finansijsku situaciju i što sprovodi velike projekte. Skat je primetio da je grad veoma proaktivan i da nastoji da privuče strane investitore.

Siniša Mali je istakao da su Gradu Beogradu veoma važne američke kompanije, i da zato Grad nastoji da pruži dobre uslove stranim investitorima. Mali je rekao da je jedan od ciljeva čelnika grada povećanje zaposlenosti, a dolazak tih kompanija upravo to i omogućava. U tom smislu je dobar primer američka kompanija NCR, koja u Beogradu zapošljava 1.500 ljudi.

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je rekao da se u Beogradu sprovode veliki projekti po modelu javno – privatnog partnerstva (JPP), sa naglaskom na deponiju u Vinči i projekat prerade otpadnih voda. On je dodao da se svi projekti rade u saradnji sa najvažnijim svetskim finansijskim institucijama kao što su EBRD, IFC i KFNj.

Siniša Mali je rekao i da postoje ozbiljni planovi ne samo za inftastrukturu, već i za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izgradnju obdaništa, za novi objekat Prihvatilišta za decu sa ulice, kao i rekonstrukciju Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

Sagovornici su razgovarali i o prvom letu nacionalne avio – kompanije "Er Srbija" Beograd – Njujork, koji će se održati 23. juna, a kome će, kako je potvrđeno, prisustvovati i američki ambasador.

Mali i Skat su se složili da je veoma važno da se ispita slučaj rušenja nelegalnih objekata u Savamali i da je neophodno da nadležni organi reše taj slučaj.

Sastanku je prisustvovao i trgovinski ataše ambasade SAD Robert Dan.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Sever

    Gde ste putinojupci? Da pljujete ovo! Ovo je surovanje sa "americkim zlikovcima" tj. izdaja! Jel tako? Ajde akcija!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima