BEOGRAD ULAŽE U ZDRAVLJE GRAĐANA: Najavljeno obnavljanje starih i izgradnja novih DOMOVA ZDRAVLJA

U zdravstvenoj stanici u Batajnici sređene ordinacije, mokri čvorovi i zamenjena stolarija i podovi, a isti radovi čekaju ostale beogradske domove zdravlja

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski i predsednik opštine Zemun Dejan Matić obišli su danas rekonstruisanu zdravstvenu stanicu  u Batajnici pri Domu zdravlja "Zemun" i najavili dalja ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu.

HAOS U BEOGRADSKIM DOMOVIMA ZDRAVLJA: Pacijenti zbog "umreženja" čekaju na lečenje

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mali je istakao da će svih 16 domova zdravlja u Beogradu u naredna dva do tri meseca biti obnovljeno, a pravi primer je, kako je rekao, završetak obnove  zdravstvene stanice u Batajnici.

- Sređene su ordinacije, mokri čvorovi, zamenjena stolarija i podovi, dok će fasada biti rekonstruisana do kraja godine. Cilj je da primarnu zdravstvenu zaštitu približimo što većem broju građana. Iz tog razloga će se ubuduće graditi manje zdravstvene stanice koje će građanima biti u komšiluku, poput nove stanice u Malom Mokrom Lugu ili u Jajincima, čije se otvaranje očekuje uskoro - istakao je Mali i podsetio da se trenutno gradi novi dom zdravlja na Labudovom brdu.

NAKON ČETIRI DECENIJE: Počela izgradnja doma zdravlja na Labudovom brdu (FOTO)

On je zahvalio Vladi Republike Srbije i njenom predsedniku što su izdvojili oko 57 miliona dinara za obnovu domova zdravlja u Beogradu i najavio da će Grad Beograd uložiti dodatna sredstva da bi te ustanove, kako i dolikuje, bile  modernizovane, funkcionalne i uredne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA