SPEKTAKL NA UŠĆU ZA VIKEND: Spektakularna kružna trka "Nagrada Beograda 2016"

Ljubitelji brze vožnje moći će da potpuno besplatno uživaju u spektaklu

  • 0

U subotu i nedelju, 04. i 05. juna 2016. godine, na čuvenoj stazi Ušće, održaće se legendarna kružna auto trkaNagrada Beograda 2016” koju organizuju Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta.

TRKA FORMULE 1 U BEOGRADU održana je 1939, a za 3 meseca biće održana "Velika nagrada Beograda 39"

Tim povodom danas je u prostorijama AMSS održana konferencija za štampu povodom predstojeće manifestacije, na kojoj su se brojnim medijima obratili generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev, generalni sekretar SAKSS Goran Toroman i menadžer za auto-moto sport i vozače u AMSS Branislav Pijević.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save u Dunav, nastupiće stotinak vozača koji će u subotu u 11 časova, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji.

U nedelju, u 12 časova svečano se otvara kružna trka, koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ove godine po prvi put u Srbiji biće organizovana i drag disciplina, trka ubrzanja na 402 metra, koja će privući novu publiku i dati dodatni kvalitet ovoj manifestaciji.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da vas sve pozovem na trku na Ušću, jer smo posle toliko godina ne samo vratili, već i uspeli da održimo živim događaj koji je od izuzetne važnosti kako za grad Beograd, tako i za celu Srbiju. Ovo je opšte poznata manifestacija koja ima, ne samo domaći, već i regionalni značaj. Mislili smo na sve ljubitelje brze vožnje i omogućili im da uživaju u dvodnevnom spektaklu potpuno besplatno, jer je ove godine ulaz na trku slobodan - istakao je generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev zahvalivši se posebno svima koji su podržali organizaciju ove trke.

Generalni sekretar SAKSS Goran Toroman naglasio je da su i ove godine otvorene sve klase i discipline, te da će se voziti u pet divizija, što znači da se vozi i klasa fiće koja budi nostalgiju na ovoj manifestaciji.

Printskrin/Facebook:Vladan Zivojinovic Printskrin/Facebook:Vladan Zivojinovic

- Do sada je prijavljeno preko 90 takmičara, od kojih mnogi dolaze iz zemalja u okruženju - rekao je Toroman istakavši da je bezbednost trke na visokom nivou.

Zahvalivši se svima koji su pomogli da se organizuje ova legendarna trka, menadžer za auto-moto sport i vozače u AMSS, na kraju je skrenuo pažnju publici da sluša redare i poštuje red, kako bi trka prošla bez incidenata, jer je, kako je naglasio, jedino bezbedna trka – dobra trka.

Pozivamo sve zaljubljenike u automobilizam da predstojeći vikend provedu na Ušću i prisustvuju manifestaciji “Nagrada Beograda 2016”, gde će zajedno sa nama podržati ne samo takmičare, već i auto sport.

Zbog održavanja manifestacije "Nagrada Beograda 2016" na prostoru kod P.C. "Ušće" u vremenskom periodu od 04.06.2016. godine u 06:00 časova do 05.06.2016. godine u 24:00 časova, menja se režim rada linija GSP-a i to:

Foto-ilustracija: Wikimedia/Srđan Popović Foto-ilustracija: Wikimedia/Srđan Popović

- Vozila javnog prevoza sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do ulice Trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i ulicom Trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

- Linija javnog prevoza br. 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom:

- U smeru ka okretnici "Novi Beograd-Toplana": Brankov most- Milentija Popovića- interna saobraćajnica- Vladimira Popovića- Zemunski put-Brodarska i dalje redovnom trasom a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA