PEVAĆEMO PUTINOVU KAĆUŠU: Dani Moskve u Beogradu u oktobru!

- Prošle godine potpisali smo sporazum o saradnji između dva grada i kruna te saradnje biće upravo Dani Moskve u Beogradu ove i Dani Beograda u Moskvi naredne godine - rekao je Siniša Mali

  • 5

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina i najavio da će manifestacija "Dani Moskve u Beogradu" biti održana od 3. do 7. oktobra.

Mali je rekao da će to biti sjajna prilika da se učvrste odnosi sa Rusijom, naročito Moskvom.

- Prošle godine potpisali smo sporazum o saradnji između dva grada i kruna te saradnje biće upravo Dani Moskve u Beogradu ove i Dani Beograda u Moskvi naredne godine. Cilj ove manifestacije je da se kroz poslovni forum okupi što veći broj privrednika iz Rusije i da predstavimo sve potencijale i investicije koje imamo u Beogradu - rekao je Siniša Mali, pa dodao:

- Biće organizovan i mini-turnir u vaterpolu i košarci za srednjoškolce, što će doprineti da i u oblasti sporta ojačamo veze sa Moskvom. Sve to je za nas veoma važno jer nam je prioritet zapošljavanje, investicije i razvoj našeg grada - istakao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je naveo da će biti organizovane izložbe, koncerti, kao i mini-festival savremenog ruskog filma, kako bi se Beograđanima i gostima Beograda približila Rusija i njena istorija. Na taj način, dodao je Mali, približićemo naša dva naroda i podržati napore Vlade Republike Srbije da privrednu i ekonomsku saradnju dve zemlje takođe ojača.

- Sa ovom politikom ćemo nastaviti, jer Grad Beograd želi da sarađuje sa najvećim, najboljim i najuspešnijim gradovima u svetu. Želimo nešto da naučimo i da im damo priliku da se i oni predstave u našem gradu, ali i da mi naš grad predstavimo u svetu - ispričao je gradonačelnik koji se zahvalio ambasadoru Ruske Federacije na tome što je svoj autoritet i vreme posvetio da se ova manifestacija organizuje kako treba, pa dodao:

Crveni trg u Moskvi Foto: Wikipedia/Soerfm Crveni trg u Moskvi Foto: Wikipedia/Soerfm

- Očekujem da će veliki broj Beograđana posetiti manifestaciju i da ćemo uspeti da napravimo velikib roj dogovora. U tome će nam mnogo pomoći to što će "Air Serbia" u junu krenuti sa direktnim letom do Sankt Peterburga.

Siniša Mali je kazao da je oduševljen parkom Gorki u Moskvi, kao i načinom na koji je stvoren život u njemu i najavio da bi na sednici Skupštine grada 22. juna trebalo da bude usvojena odluka i da se uradi projekat sređivanja parka Ušće. Taj deo Beograda će, naveo je gradonačelnik, potpuno drugačije izgledati.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Čepurin je naglasio da manifestacija "Dani Moskve u Beogradu" ima tradiciju koja se na simboličan način obnavlja.

- To će biti dani razmene kulture i privrede između Moskve i Beograda, ali i velika mogućnost da mi u Beogradu prikažemo naše potencijale. manifestacija će se održavati u Starom dvoru, Privrednoj komori Beograda, na ulicama i centralnim trgovima na kojima će biti mnogo različitih programa. Beograd će naredne godine u Moskvi predstaviti svoje potencijale - rekao je Čepurin i dodao da bi u okviru te manifestacije trebalo da budu postignuti i brojni dogovori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOMO

    7. jun 2016 | 14:23

    Nego šta nego ću je pjevati-ŽIVJELA SRBIJA!ŽIVJELA RUSIJA!ŽIVIO PUTIN!

  • Novosadjanin

    7. jun 2016 | 13:58

    Neznam ja nikog ko ce to pevati ajde da je Americka himna tad bi svi slozno zapevali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA