Huawei i Grad Beograd potpisali Memorandum: Nastavlja se projekat "Pametan grad"

Kompanija "Huawei" kao jedna od svetskih lidera na tržištu ponudila je svoje usluge u oblasti komunikacionih i informacionih rešenja najvišeg standarda.

  • 1

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i Vei Venjuan, generalni menadžer kineske kompanije "Huawei technologies Beograd", potpisali su danas u Starom dvoru Memorandum o razumevanju povodom projektovanja i implementacije projekta "Pametan grad".

 

Imajući u vidu nameru Grada Beograda da izgradi efikasan komunikacioni sistem za ovaj projekat, kompanija „Huawei” kao jedna od svetskih lidera na tržištu ponudila je svoje usluge u oblasti komunikacionih i informacionih rešenja najvišeg standarda.

 

Kako su obe strane izrazile zainteresovanost za međusobno strateško partnerstvo, potpisivanjem memoranduma postignuta je saglasnost da su se stekli svi uslovi za nastavak projekta "Pametan grad", koji će se realizovati u oblasti administracije, bezbednosti rada, transporta i upravljanja saobraćajem, rasvete, grejanja, parkiranja, otpada i drugim delatnostima koji za cilj imaju efikasniji i ekonomičniji razvoj grada.

 

Memorandumom o razumevanju predviđeno je da, ukoliko razgovori budu okončani na zadovoljavajući način, grad u dobroj volji razmotri predlog kompanije "Huawei" za tehničku implementaciju rešenja predviđenih projekata.

 

Ukupna procenjena investicija za realizaciju ovog projekta iznosi do 100 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Estonac

    10. jun 2016 | 15:51

    Pametan Grad!? Bilo bi pametnije da pametni grad ulozi pare u higihenu grada i kontejnere plus kamione koji odnose smece pre nego u ovo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA